Toplantıda söz alan Belediye Başkanı Aktaş, Trabzon’un bütünşehir olması durumunda belde belediyelerinin kapatılacağını, bu arada İskenderli belediyesinin kapanmış olacağını söyledi.

Bütünşehir belediyeleri hakkında bilgi veren Başkan Aktaş, “Belde belediyelerin kapatılması uygun değildir. Statüleri düzenlenerek hizmetlerine devam etmelerinde yarar vardır. Bu bakımdan belediyemizin kapanmasını istemiyoruz.” dedi.
Toplantıda bir konuşma yapan CHP Tonya İlçe Başkanı Kalyoncu’da, 1990 yılından beri Tonya’da birçok kurum ve kuruluşun kapandığını dile getirerek şöyle dedi: “Tonya küçülüyor. Nüfusta ciddi bir erime var. Bir yandan da devlet kurumları ya kapatılıyor ya da başka ilçelere taşınıyor. Son yirmi yılda kapatılan kurumların sayısı onlarla ifade edilir hale geldi. En son da Askerlik Şubesi kapatıldı. Bir yandan da Tonya Devlet Hastanesi’nin statüsünün değişmesi söz konusu. Bir durum tespiti yaparak konuyu Kumyatak halkıyla paylaşmak istedik. Sizin görüşlerinizi alarak hareket etmeyi uygun buluyoruz.”
İskenderli Beldesi halkının yoğun katılımı olan toplantıda vatandaşların görüşleri de dinlendi.