Trabzon’u bir Trabzon daha yapacak bulvar üzerinde inşa edilecek dört tünelden 3’ünün yapımına başlandı. Yıldızlı, Beşirli ve Boztepe tünellerinde kazılar tüm hızıyla sürüyor.

23.7 km uzunluğundaki Kanuni Bulvarı’nda üç ayrı tünelin yapımı hızla devam ediyor. Akyazı, Beşirli ve Boztepe tünellerinin yapımları sürerken, Bulvar üzerinde bulunan dördüncü tünel olan Bahçecik tünelinin yapımı için hazırlıklar sürüyor.

Trabzon'u bir Trabzon daha yapacak Kanuni Bulvarı güzergahında ve çift tüplü olarak yapılan Akyazı Tüneli'nde sağ ve sol tüplerin toplam 4 bin 894 metre. Tünelin, 2 bin 300 metresi delindi. Yine çift tüplü olarak yapım çalışmaları hızla devam eden 2 bin 80 metre uzunluğundaki Beşirli Tüneli'nin ise 630 metresi kazıldı. Boztepe’de çıkış kısmında yapımına başlanan 675 metre uzunluğundaki çift tüplü tünelde ise yapılan kazı uzunluğu yaklaşık 200 metreye ulaştı.

Tünel ve viyadük inşaatlarına başlanmasıyla yolun ana gövdesinin 2015 yılı başlarına kadar ortaya çıkmış olacağını kaydeden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Trabzon bir dünya kenti olma yolunda dev adımlarla yürüyor. Kanuni Bulvarı 5 yıl sonra hizmete girecek. Öyle eskisi gibi 25 yıl sürmesi söz konusu değil. Yeter ki ülkemizin istikrarı, 76 milyon insanın birbirini kucaklaması, barışı ve kardeşliği devam etsin. Bu yolun şehrimize kazandırılmasında büyük emeği olan Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, bakanlarımıza, milletvekillerimize ve bürokratlarımıza şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.