Trabzon'un turizmde bir arpa boyu yol alamadığını belirten Karadeniz Turizm Yöneticileri Derneği Başkanı Yusuf Altuntaş yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

4000 yıllık tarihi geçmişi bulunan Fatih Sultan Mehmet’in,Yavuz Sultan Selim’in valilik yaptığı,Kanuni Sultan Süleyman’ın doğduğu,Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün üç kez ziyaret ettiğin şehir denilince akıllara Trabzon gelmektedir.

Bu güzel,kadim geçmişe sahip bu kentte turizm anlamında çok çok önlerde olmamız,cazibe merkezi olmamız  gerekirken yıllardır Turizm anlamında Trabzon’da bir arpa boyu yol alamamaktayız.

Bu da hem turizm esnafına hem de Trabzon ekonomisine zarar vermektedir.

Turizm tek çatı halinde olmalı,ortak kararlar alınması,yapılması gereken çözüm önerileri bu tek çatı dediğimiz tüm turizm destinasyonlarının buluştuğu işin ehli kişilerle gür sesle,tek çatı halinde oluşturulduğu takdirde Trabzon adına ortak eylem planlarını oluştururuz,daha hızlı sonuca odaklı kararlar alınır düşüncesindeyim.

Artık sözler ve yapılması gereken masalarda kalmamalı bu bahsettiğim hususda icraata geçilmeli.Geç kalıyoruz lütfen kaybedecek zamanımız yok geç kalmayalım.

Buradan Trabzon şehri emini Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Murat Zorluoğlu bey’e çağrımız;Lütfen bu çağrımıza ses vermesi,direksiyona geçerek bu konu da sağda solda turizmin sesi anlamında oluşan gurublaşmalara geçit vermemeli tüm koordinasyonu kendisi öncülüğünde sağlamalı düşüncesindeyim.