61SAAT HABER SERVİSİ

OTSAD Başkanı Hüseyin Kırk, OTSAD Doğu Karadeniz Bölge Temsilciliği Başkanı TS Gold Tour Genel Müdürü Ziya Koç ve OTSAD Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Çeçen Mavi Saray gemisinde bir araya geldi.
 
Trabzon turizmi üzerine görüş alışverişinde bulunan toplantıda, Trabzon’a ciddi anlamda turist akımının yaşanacağı söyledi.
 
ORTA DOĞU’DA SAHNE ALIYORUZ
OTSAD Başkanı Hüseyin Kırk, yaklaşık 25 yıldır orta doğudan in coming yapan firmanın sahibi olduğunu ifade ederek, turizmi canlandırmak için çalışmaları olduğunu belirterek, “Arap turistlere hizmet veriyoruz. OTSAD üyelerimizle birlikte hem seyahat acentaları sağlık turizmi yapan hastanelerimiz ayrıca otellerimiz mevcut. Bunlarla birlikte başta Orta Doğu’da Suudi Arabistan, Dubai, Katar, Kuveyt Bahreyn, Amman ve Lübnan’da workshoplara katılıyoruz” dedi.
 
TRABZON’U İYİ ANLATMAK GEREK
Kış turizmini de canlandırmak için girişimlerde bulunduğunu söyleyen Kırk, “Hem Karadeniz bölgesi hem Trabzon’a bu güzellikleri kışın da Arap turistleri çekme adına başta Trabzon’u doğru ve iyi anlatmak gerekiyor. Alacakları hizmetleri de firmalara aktarmaya çalışıyoruz. Kar şenlikleri ve çeşitli aktivitelerin olduğunu gördük. Hali hazırda bulunduğumuz tekne ve gece turlarına hizmet edecek olan Arapça binbir gece diyoruz. Bunun da Trabzon turizmine ivme kazandıracağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
 


YAŞAM TARZLARI BİZDEN FARKLI
Trabzon’da gördükleri eksiklerle ilgili ise Kırk, “Bir hizmet anlayışı. Trabzon daha önceden Rus turistlere hizmet vermekteydi. Seyahat acentaları ve otellerin yatak sıkıntısı vardı. Arap turistlerin profilleri bilinmiyordu. OTSAD kurulduktan sonra eksikleri belirledik. Arap turistler evet Müslüman ve kültürleri bize yakın olsa da yaşam tarzları bizden çok farklı. Onların kültürlerini artık öğrenmeye başladık ve onlar da bu hizmetten memnun kalıyorlar” şeklinde konuştu.
 
CİDDİ ARAP TURİST GELECEK
Sohbet havasında geçen toplantıda konuşan OTSAD Doğu Karadeniz Bölge Temsilciliği Başkanı TS Gold Tour Genel Müdürü Ziya Koç, “Trabzon turizmi için çalışıyoruz. Orta Doğu turizmini bölgemizde 12 aya yaymak için Birleşik Arap Emirliklerinde fuar ve özellikle dernek olarak organize ettiğimiz workshop programlarında şehrimizi en iyi şekilde tanıtıp onlara şehrimize geldikleri zaman evlerindeki rahatlığı aramayacakları hizmet anlayışı ile karşılayacağımızın garantisini veriyoruz. Yaptığımız çalışmalar sonucunda şunu net söyleyebilirim ki şu andan itibaren şehrimize ciddi anlamda Arap turist gelecek” dedi.
 
İRANLI TURİSTLER
OTSAD Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Çeçen, İran turizminin önemine vurgu yaparken, “İran pazarı şehrimize ilgi göstermeye başladı. İran’da tanıtımlarımız ciddi şekilde devam ediyor” diye konuştu.
 
BAŞKANA FORMA
Trabzon üzerine yapılan turizm değerlendirmesi sonucu OTSAD Doğu Karadeniz Bölge Temsilciliği Başkanı TS Gold Tour Genel Müdürü Ziya Koç, OTSAD Başkanı Hüseyin Kırk’a üzerinde isminin yazıldığı Trabzonspor forması hediye etti.