61SAAT HABER SERVİSİ - Kuzey Irak’tan geldiği belirtilen şahıslara, gösterilen tepkiyi televizyon ekranlarında tartışan bazı kişiler Trabzon ve Trabzon insanını hedef aldı. 

Televizyonlarda ki tartışma programlarında gösterilen tepkiye getirilen eleştirileri Trabzon Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu yorumladı. 
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Çakıroğlu, “Bir kaşık suda fırtına özleyenler” başlığı ile yayınladığı açıklamasında, "MÖ. 2000 ve MS. 2019, 4000 yıldır dünya coğrafyasında iki millet kesintisiz 'Devletli millet' olarak var. Biri Türkler diğeri ise Çinliler. 

Tarih cahilleri insansanız utanın, biraz imanınız varsa ar edin Trabzonlu ölünce şehit, vatanı bayrağı İçin tepki koyunca cahil öylemi?” dedi. 

"Kimsiniz kimin sesisiniz?” diye sorarak sözlerine devam eden Çakıroğlu, "Ekran buldunuz, köşe buldunuz, kaymak buldunuz, üç kuruşa tapan küçük bir topluluk buldunuz da akıl verip hakaret ediyorsunuz öylemi? 

Irak anayasasında sözde bayrak varmış karşılamada kullanılmış mış .. 

Irak’ın teröre verdiği destek ortada, karşılamadaki hataların bedeli hala ödeniyor iken alçak planlar Trabzon üzerinden yapılamaz buna izin çıkmadı, çıkmaz ve çıkmayacak. 

Bu rüyadan vazgeçin çünkü biz rüya görmeyecek kadar uyanığız. 

Elbette edebi ile gelen tüm milletler baş tacımız olmuştur olacaktır. Şayet her gün huzur için bize ait olanı koruma adına bedeli canımız, parçamız, çocuklarınızın kanı ile yıkanan Türk yurduna saygı göstermeyenler olursa geçmişte olduğu gibi bu günde verilecek cevabımız net olacaktır. İstediğiniz kadar konuşun..” dedi.