61SAAT HABER SERVİSİ

KOBİDER Genel Başkanı Nurettin Özgenç düzenlediği basın toplantısında Trabzon Demiryolu Projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

HAYALDE KALMASIN

Demiryolu projesinde somut adımlar atılmamasından dolayı endişelerini dile getiren Özgenç “Demiryolu 2009 yılında gündeme geldi. Somut bir açılışı yapılmadığından endişe duyduğumuzu gündeme getirmek istedik. Somut adımlar atılmalı, doğu karadeniz bölgesi için büyük bir önem arzeden projenin hayalde kalmaması gerektiğini düşünüyoruz.”dedi.

TRABZON’U ERZİNCAN’A BAĞLANAMAMASINI ANLAYAMIYORUZ

Bakü-Tiflis-Kars demir hattı geçtiğimiz günlerde açıldığını dile getiren Özgenç ”Projeler ülkelerimizin gelişimi için katkı sağlamaktadır.Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattıyla Asya, Avrupa ve Amerika'yı birbirine bağlayan Türkiye'nin, komşu sayılabilecek illeri olan Trabzon ile Erzincan’ı demiryolu ile birbirine bağlayamamasını anlayamıyoruz. Cumhurbaşkanı Türkiye'nin ulaşımı için önemli projelerden bahsetti ancak Trabzon-Erzincan demiryolu projesinden bahsetmemesi telaşına kapılmaktayız. Projelerin yayınlandığı siteye girdiğimde projenin olmadığını gördüm.” 

REFAH GETİRECEKTİR

“Tükiye’nin dört bir yanının hızlı trenlerle bağlanmasına rağmen Trabzon-Erzincan demiryolu projesinin esamesinin olmaması acaba bu proje hayata geçmeyecek mi endişesi veriyor. Böyle bir hattın doğu karadeniz bölgesine hem ekonomik hem sosyal olarak refah getirecektir. Erzincan-Trabzon demiryolu projesi geçmişte yapılan projeler gibi tarih bunu da yazacaktır."

GÜZERGAH BELLİ DEĞİL

"İstanbul’a yapılan projeler takdirle anılıyorsa, bu projede takrirle anılacaktır. Türkiye projelerini hayata geçiriyor ama Trabzon için demiryolu güzergahının belirlenmemesi proje aşamasında kalması endişeye sebep veriyor. Alternatif güzergah çalışmaları devam ediyor. 8 yıl geçti güzergah belirlenmedi. Biz KOBİDER olarak bu projeyi sonuna kadar destekliyoruz. Elimizden geleni yaptık yapamayada devam edeceğiz.Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuya el atmalı, yaklaşık yarım asır sonra başlatılan yeni demiryolu hattı yapımından Doğu Karadeniz Bölgesi de nasibini almalıdır.“ dedi.

Bu projenin bir önce başlanması gerektiğini söyleyen Özgenç “Başlamak bitirmenin yarısıdır bir an önce rayın kaynağının yapılması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.