61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Ortahisar Belediye Bakanı Ahmet Metin Genç, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli ile STK Başkanları ve ilgili birimlerin kurum amirleri katıldı. Trabzon’da ki ulaşımın gösterildiği bir video slaytla başlayan toplantı ardından Ortahisar Belediye Başkanı Genç’in konuşması ile devam etti.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise özetle şu şekilde konuştu:

ÇÖMLEKÇİ’YE ÇİFT TÜPLÜ TÜNEL

Trabzon’un trafik noktasında tıkandığı noktalardan biri de Çömlekçi Tüneli.. Tünelin Moloz tarafından yeni tünel açmak suretiyle çift tüp, Çömlekçi’nin diğer tarafından çıkarıp sahil yoluna bağlamak suretiyle inşallah orada da kesintisiz sahil yoluna şehrimizi kavuşturuyoruz. Bunun da projesi onaylandı ve inşallah iş yakında başlıyor.  Kanuni Bulvarı'nda epey ilerleme kat edildi. Şehrin batısı ile doğusunu üst hattan birleştiren maliyetli iş. Vizyon proje. İnşallah kısa sürede tamamlanması için yoğun gayret içindeyiz.
Otoparklarla alakalı epey bir gayret içindeyiz. Tanjant üzerinde otopark inşaatına ağırlık verdik. 1 ay içinde tamamlanmasını bekliyoruz. Tamamlandığında 311 araçlık yeni otoparkımız tanjant üzerinde faaliyete geçmiş olacak. 
Botanik önemli destinasyon. Şehre yakışan güzel proje. Geçen sene ki uygulamada gördü ki park problemi oluyor. Botanik’in bir bölümüne, yaklaşık 140 araçlık yeni otopark yaptık. Artık gönül rahatlığı ile gidebilirler. 

TIP FAKÜLTESİ'NE ALTERNATİF YOL

Üniversite bölgesi. Bazen ambulansların geçişine sıkıntı yaratacak yoğunluğa bağlı. Burayla ilgili sahilden yol proje çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Dere ıslah çalışmasını DSİ ile sürdürüyoruz. 550 metre uzunluğa 10 meter genişliğe sahip çift yönle projendirdik. 2021 yılında tamamladığımızda alternatif yol Sahil ile KTÜ arasında meseleyi tam çözecek değil ama rahatlatacak güzel bir dokunuş olacak.

TOPLANTININ TÜM DETAYLARI BURADA / TIKLAYIN