TTSO Meclis üyesi Mustafa Durmuş meclis konuşmasında; “Dortmund başkanımızın ekibiyle sanayi ve fabrika programları icra ettik. Bu programların neticesinde değerlendirmeleri yaptığımızda gezdiğimiz gördüğümüz yerleri Trabzon’a nasıl entegrasyon yapabiliriz şeklinde görüş alışverişinde bulunduk.

Biz şuan mobilya sektörü ile iştigal ediyoruz. İnegöl ve Ankara’da mobilya ile iştigal ediyor.  İnegöl’de mobilya ile ilgilenenlerin belki de akrabalarının tamamı mobilya ile ilgileniyor. İnegöl’e gidip baktığımızda her sene tasarımlar gelişiyor ve o noktada kendini geliştiriyor. İnegöl her anlamıyla bir mobilya şehri diyebiliriz. Yine mobilya makineleri üreten Sürmene’den bir arkadaşımız Bursa’da CNC tezgâhı yapıyor. Şuan da dünyanın her yerine CNC gönderiyor. Biz Avrupa da bir fuara gittiğimizde vize noktası ve değişimi konularında sıkıntı çektiğimiz gibi Ortadoğu ülkeleri de aynı sıkıntıyı çekiyor.

Trabzon Etkili Nokta

Bunları söyledikten sonra Trabzon’a geldiğimiz zaman; biz Trabzon’un şekillendirilmesinde katkıda bulunan paydaşlardan biriyiz.  Bu paydaşlar; DOKA’ dır, valiliktir, belediyedir ticaret odasıdır. Antalya bölgesinde sebze üretimi yapılıyor ama Rusya ya ihracatı yapan firmalar Trabzon firmalarıdır. Geçen hafta Ukrayna heyeti geldi. Trabzon üzerinden İran bağlantılı olarak çalışma yapmak istiyor. Neden Trabzon’u tercih ediyorsunuz? Trabzon güvenli liman, limanı, havalimanı var. Diğer taraftan Dortmund’a bakıyorsunuz o da Trabzon’u değerlendirmek istiyor. Demek ki Trabzon yakından bakıldığı zaman bütün geçiş noktalarının merkezi durumunda. Avrupalı Trabzon’u serbest şehir olarak bildiğinde buraya ürünümü getirirsem buradan gümrüksüz bir şekilde diğer ülkelere gidecek değerlendirdiğinde İslam ülkeleri baktığı zaman İslam ülkesi Avrupai ülke olması açısından Avrupai bir ülke olarak Türkiye ve Trabzon bu noktada çok etkili bir rol alır. ” dedi.