Trabzon-İstanbul seferini yapan uçakta bulunan 85 yaşındaki Fadime Şentürk, geçirdiği kalp krizi sonucu uçağın acil iniş yaptığı Ankara Esenboğa Havalimanında tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını kaybetti.

27 Ağustos 2018 tarihinde, İstanbul'daki çocuklarını görmek için Trabzon'un Akçaabat ilçesinden yola çıkan Fadime Şentürk, beraberindeki torunu Göktuğ Şentürk ile geldikleri Trabzon Havalimanı'nda uçuş saatini beklemeye başladı.

Pegasus Hava Yolları'na ait uçakla saat 20.50'de İstanbul Sabiha Gökçen'e havalanan uçağa binen Fadime Şentürk, uçağın havalanmasının ardından bir süre sonra fenalaştı. Durumun bildirilmesi üzerine yaşlı kadına ilk müdahale kabin memurları tarafından yapılırken, kaptan pilot tarafından da uçakta 'Doktor var mı?' anonsu yapıldı. Uçakta yer alan bir doktor, kadına müdahalede bulunurken, uçak, Ankara Esenboğa Havalimanı'na acil iniş yaptı. Apronda hazır bekletilen 112 Sağlık ekipleri uçağa yönelerek Fadime Şentürk'e müdahalede bulundu. Ancak yaşlı kadın, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını kaybetti.

Uçakta geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Fadime Şentürk, Akçaabat ilçesi Kavaklı Mahallesi'nde kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi.

Öte yandan uçakta yaşananlara tanık olan ve büyük annesini kaybettiği için büyük üzüntü duyan Göktuğ Şentürk, kendilerinden yakinen ilgilenen Pegasus Hava Yolları şirketi yetkililerine teşekkür etti. (Akçaabatınsesi)