61SAAT ÖZEL HABER

Anadolu Jet TK 7231 seferini yapan Trabzon İstanbul uçağında 57 yaşındaki emekli öğretmen Arslan Zafer fenalaşınca  büyük korku, panik ve sonrasında akıllarda soru işaretleri bırakan bir müdahale şekli yaşandı.

'OĞLUM GİTTİ, OĞLUMU KURTARIN'

Uçak havalanalı 1 saat olmuştu ki orta koridorda 17;B sırasında oturan ve bir yakının cenazesi nedeniyle İstanbul’a uçan Arslan Zafer fenalaştı. Hostesler talihsiz adamın başına toplandılar. Uçakta “Sağlık görevlisi var ise lütfen bilgi versin’ anonsları defalarca yapıldı. Fakat uçakta doktor veya sağlık görevlisi olmaması nedeniyle rahatsızlanan Aslan oturduğu koltukta ayakları havaya kaldırıldı. Fakat bu müdahale ile daha da fenalaşan talihsiz adam bu kez koridora yatırıldı. Adeta bir süre can havli ile kıvranan Emekli Öğretmenin annesi Halise Zafer oğlunun yerde kıvrandığını görünce gözyaşlarına boğularak “Oğlum gitti, oğlumu kurtarın” diyerek feryat etti.

'TANSİYONU ÖLÇMEYİ BİLEN VAR MI?'


Herkesin kafasından bir ses çıkıyordu, kimisi başını havaya kaldırın diyordu, kimisi ayaklarını kaldırmayın. Uçakta sağlık görevlisi olmayışı nedeniyle yaşanan müdahale skandalı herkesin aklına “Bizim de başımıza gelse demek böyle ölüp gedecek miyiz” sorusunu getirdi. Uçaktaki hosteslerin tansiyon aleti getirip “Tansiyon ölçmeyi bilen var mı” diye sorması da tepkilere neden oldu. Dakikalar süren panik içinde bekleyiş yerde yatan Arslan'ın rahat bir nefes alıp “Anneme söyleyin ben iyiyim” demesi ile biraz olsun rahatladı.

'AMBULANS GELİYOR AMA ÜCRETLİDİR'

İşin en çok tartışılan bölümü ise hostesin gelip “Arslan Bey ineceğimiz havalimanına bilgi verdik, ambulans geliyor fakat ücrete tabiidir’ demesi oldu. Uçakta doktor olmadığı gibi rahatsızlanan birine parası olmadığı için müdahnele edilmeyeceği anlamına gelen bu ücretli tedavi talebini Uçakta rahatsızlanan Arslan Zafer’da reddetti.

Uçaktan annesiyle gülerek inen Arslan Zafer'in yaşadığı bu dramatik ve bir o kadarda düşündürücü olay Uçaklarda sağlık görevlisi olmayışının doğuracağı sıkıntıları da yeniden gündeme getirecek gibi.

KAYNAK: 61SAAT.COM