Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi kasım ayı toplantılarının 5’inci oturumu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu başkanlığında yapıldı. Başkan Zorluoğlu toplantıya, Milli Takım’ın başarısını tebrik ederek başladı. Zorluoğlu “Çok değerli hemşehrimiz Şenol Güneş’in yönettiği Milli Takımımız İzlanda ile berabere kalarak 2020 Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkı kazanmış ve bütün milletimizi gururlandırmıştır. Bu büyük başarıyı biz de buradan Trabzon Büyükşehir belediye Meclisi olarak tebrik ediyoruz Şenol hocamızı, teknik heyetimizi ve futbolcuları kutluyoruz. Milli Takımımıza 2020 Avrupa Şampiyonası’nda üstün başarılar diliyoruz” dedi.  

ÇALIŞANLARIMIZIN MUTLULUĞU ÖNEMLİ

Büyükşehir Belediyesi işçi ve memurlarına yapılan toplu sözleşmelerle ilgili de konuşan Başkan Zorluoğlu “Büyükşehir Belediyemizin işçileri ile ilgili toplu sözleşme görüşmelerini neticelendirdik ve işçilerimize mevcut ekonomik koşullar değerlendirildiğinde tüm imkanlarımızı zorlayarak hatırı sayılır zam yaptık. Çünkü biz çalışanlarımız mutlu olursa Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak hizmetlerimizi en iyi şekilde sunacağımıza inanıyoruz. O nedenle tüm şartlarımızı zorladık. Önce memurlarımıza en yüksek oranda katkı yaptık. Sonra işçilerimizi memnun edecek bir sözleşme imzaladık. Geriye doğru oluşan farklar da haftaya işçilerimizin hesabına geçecek. Bunlar işçilerimizin sonuna kadar hak ettiği hizmetlerdir. Analarının ak sütü gibi helaldir” ifadelerini kullandı.  

K.MARAŞ BAŞKANI, ŞAHSIMI ARAYIP ÖZÜR DİLEDİ

Toplantıda gündem dışı konuların görüşüldüğü sırada, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün Trabzon’la ilgili söylediği sözler de Büyükşehir Meclisinde gündem oldu. Yapılan açıklamalar üzerine değerlendirmede bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Kahramanmaraş Belediye Başkanımız sokakta karşılaştığı kadın hemşerimizle arasında geçen diyalogdan sonra beni aradı. İçişleri Bakanlığında uzun yıllar birlikte çalıştık, yakından tanıdığım birisi. Bana ‘Çok üzgünüm. Asla böyle Trabzonluları hakir görecek yaklaşımım olamaz. Ben kastımı aştım. Sokakta latife şaka yapalım derken boş bulundum böyle bir laf ağzımdan çıktı. Sizin şahsınızda bütün Trabzonlu kardeşlerimden özür diliyorum. Sizden istirhamım bu özrümü iletin’ dedi. Ben de bu özrü iletiyorum. Böyle bir kastı olmayacağını ben de çok iyi biliyorum” diye konuştu.

KARARIMIZ DÜN NEYSE BUGÜN DE O

Toplantıda söz alan İYİ Parti Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, “Avni Aker ve Yavuz Selim Sahası’nın bulunduğu alanda bir saha yapılacağını daha önce belirtmiştiniz. Bugün görüşlerinizde bir değişiklik mi var? Yoksa basın tarafından aktarılan bilgilerde bir kirlilik mi var? Bunun bir netleşmesi gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu. Çakıroğlu’nun ifadelerine cevap veren Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu “Millet bahçesi ile ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşımını daha ilk mecliste dile getirmiştim. Bunda herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Trabzon’un futbol anlamında adeta mabedi olan Avni Aker ve Yavuz Selim’in hatıralarını şehir olarak yaşatmalıyız. Bunu bir müze olarak da yaşatmalıyız ama fiziki anlamda da orayı hatırlatacak bir anlayışla çalışmalıyız dedik ve aynı kanaati paylaşıyoruz. Bu doğrultuda şu an orada Avni Aker’i temsil etmek üzere bir tribün ve bir saha yapılıyor. Orada geçmişteki gibi antrenmanlar ve tüm maçların yapılması oranın proje bütünlüğü açısından millet bahçesi olarak kullanılmasına engeldir. Zaten çok büyük bir alan değil. Biz orada bir çim saha ve etrafına da yürüyüş parkuru yapmak istiyoruz. Halkımızın sürekli spor yapacağı bir alan olarak kullanmak istiyoruz. Okullarımızın, kurumlarımızın, belediyelerimizin zaman zaman sosyal kültürel etkinlikler yapacakları bir alan olarak kullanmak istiyoruz. Yavuz Selim’in futbol geçmişi hatırlansın diye de arada sırada futbol müsabakalarının oynanmasını arzu ediyoruz. Düşüncelerimizde bir sapma yok. O zaman ne söylemişsek şimdi de aynı şeyleri söylüyorum. Bu anlayışla oranın şehre çok daha fazla katkı yapacak bir alan olacağına inanıyorum. Projesini de yapımını da yakından takip ediyorum” şeklinde konuştu.   

STRATEJİK PLAN OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi 2020-2024 Stratejik Plan müzakerelerine geçildi. Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin adeta yol haritası olarak işlev görecek olması nedeniyle Stratejik Planı çok önemsediklerini belirtti. Zorluoğlu “Trabzon binlerce yıllık tarihiyle sayısız kültüre birçok medeniyete ev sahipliği yapmış çok özel bir şehirdir. Bu kadim şehrin belediyesini yönetmek, insanlarına hizmetkar olmak büyük bir sorumluluğu da beraberinde getirmektedir. Önümüzdeki dönem insanı merkeze alan; hak, hukuk, adalet ve hakkaniyet ölçülerine sıkı sıkıya bağlı, istisnasız toplumun tüm kesimlerini kucaklayan katılıma açık, güler yüzlü belediyeciliği hakim kılmak, belediyecilik anlayışımızın esasını oluşturmaktadır. Hazırladığımız 2020-2024 Stratejik Plan, işte bu anlayışımızın bütün boyutlarıyla sahada uygulanması için personelimize ve birimlerimize vizyon çiziyor, yol gösteriyor. Ve belediyenin tüm karar verici organları için bir üst politika belgesi taşıyor” ifadelerini kullandı. 

Başkan Zorluoğlu’nun konuşmasının ardından 2020-2024 Stratejik Planı ile ilgili meclis üyelerine sunum yapıldı. Meclis üyelerinin onayına sunulan 2020-2024 Stratejik Planı, oy birliği ile kabul edildi. Başkan Zorluoğlu, toplantının sonunda stratejik planın oy birliği ile kabul edilmesinden mutluluk duyduğunu söyledi.