Ankara Ticaret Odası tarafından ‘Anadolu’dan Dünyaya’ sloganıyla düzenlenen 2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’nde Trabzon sekiz Coğrafi İşaretli ürünüyle yer aldı. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TTSO) organizasyonuyla oluşturulan Trabzon standı ziyaretçilerin büyük ilgisini gördü.

2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesinin açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile oda-borsa başkanları, yerli ve yabancı bilim insanları ve konuklar katıldı.

TTSO’nun organizasyonuyla oluşturulan Trabzon standında kentin Coğrafi İşaretli Ürünleri olan Akçaabat Köftesi, Çarşıbaşı Keşanı, Hamsiköy Sütlacı, Sürmene Bıçağı, Tonya Tereyağı, Kazaziye, Trabzon Telkari ve Hasırı ile Vakfıkebir Ekmeği tanıtıldı.

Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Maçka Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Konak, Trabzon Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu, TTSO Proje Ofisi Koordinatörü Cengizhan Sungurlu ve TTSO Proje Uzmanı Türker Onur’un ev sahipliği yaptığı standı Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Salih Cora, Bahar Ayvazoğlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ve birçok konuk ziyaret etti.