Trabzon Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Hasan Kozoğlu'nun ardından Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan da Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Sebahattin Arslantürk'ün "Ziraat odaları fındığın yaban otu" eleştirisine tepki gösterdi. Karan, Arslantürk'e "Dönüp de aynaya baksınlar" eleştirisinde bulundu.
"Üreticinin alın terini bugüne kadar fare gibi kemirenlerin çıkıp, Türk fındığı ve üreticisinin tek savunucusu olan Ziraat Odalarına 'yapan otu' diyemez diyen Karan, "Ulusal Fındık Konseyi'nin fındıkla ilgili görevlerini yürütmek yerine spekülatif açıklamalara imza atarak suni gündem oluşturmaya çalışıyor. Önce işinizi lakıyla yapın sonra çıkıp eksiğimiz varsa bizi eleştirin. Fındık bahçesindeki otun böceğin doğada ekolojik bir denge unsurudur ve bizde fındığın yaban otu olmaktan gurur duyarız ama asıl zararlı olanların yıllardır üreticinin ürününü fare gibi kemirenlerdir" ifadelerini kullandı.

Fındık fiyatının 14 liradan 8.5 liraya kadar düşmesi ve emanet fındıklarının vebalini ziraat odalarına yüklemek istediklerini vurgulayan Karan, "Biz de onlara soruyoruz, fiyatın düşmesinde en büyük etken olarak gösterilen emanet fındıklar sizin veya alıcılarınızın deposunda mı? Yoksa ziraat odalarının elinde mi? kimin deposunda olduğu herkes tarafından çok iyi biliniyor, tabi işlenip çoktan satılmadıysa. Yeni sezon öncesi bazı kesimlerin karın ağrıları başladı, çünkü bu yıl rekolte ilk tahminlere göre geçen yılın bir halli altıda. Nasıl ederiz de üreticinin elinden ürünü ucuza kapatırızın hesabına düştünüz. Ziraat odalarını kötüleyerek, suçlayarak bir yere varacağınızı zannediyorsanız yanılıyorsunuz, geride bıraktığımız sezonda üretici gerçek yüzünüzü net bir şekilde gördü. Bu sezonda aynı senaryonu yazıp oynayacağınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Sağolun geçen yıl boyumuzun ölçüsünü fazlasıyla aldık. Kepçeyi gösterip, kaşığa nasıl razı edildiğimizin farkındayız" şeklinde konuştu.