61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon'da trafiğin yoğun olarak yaşandığı Yomra İlçesi Kaşüstü mevkiinde kavşak düzenlemesiyle ilgili çalışmalar nihayet bugün başladı. Kavşak düzenlemesi ile ilgili olarak, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne daha önce Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından sunulan Köprülü Üst geçit projesi şehirde büyük tartışma yaratmış ve son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da devreye girmesiyle ‘Dal-çık’ projesine çevrilmişti.
Kavşak düzenlemesi ile ilgili olarak projenin ‘Dal-çık’a çevrilmesinin ardından geçen sürede bugün bölgede çalışmalar başladı.  Çalışmalarla ilgili 61saat.com’un sorularını yanıtlayan Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, “4 aylık süremiz var. Proje 4 ayda bittikten sonra hizmete girecektir” ifadelerini kullandı.
Sağıroğlu, “Projenin Karayolları tarafından yapımına başlandı ve devam ediyor. Karayolları ile ortaklaşa yapılıyor. Dal-çık projesi bittikten sonra Yomra ilçemize yakışır bir proje olacaktır. Bu proje sayesinde Kaşüstü Bölgesinde ki trafik sorununa önemli ölçüde çözüm olacaktır” dedi.