61saat haber servisi:

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen'in kızı Merve Sürmen'in işletmeciliğini yaptığı Merve Sürmen kozmetiğin açılışı yoğun ilgi altında yapıldı. Deyim yerindeyse Trabzon siyasetini, muhalefetini, iş ve spor dünyasını bir araya getiren açılışa AK Partili siyasilerden, CHP’li siyasilere, Trabzon’daki iş adamlarından, İl dışındaki spor adamlarına kadar çok sayıda kişi katılım gösterdi ya da çelenk gönderdi.



Açılışa katılanlar arasında; AK Parti Trabzon Milletvekilleri Salih Cora ve Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Eski CHP Trabzon Milletvekili ve Eski Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Eski MHP Trabzon Belediye Başkanı Adayı Hüseyin Örs’ün yanı sıra  çok sayıda siyasi ve işadamı da katıldı. 

Trabzon camiasına güzel bir tesis kazandırdığımızı düşünüyorum

Açılışta ilk sözü Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, açılışa katılım gösteren belediye başkanlarına, milletvekillerine, il başkanlarına, stk üye ve başkanlarına teşekkür etti. Trabzon camiasına güzel bir tesis kazandırdıklarını düşündüğünü söyleyen Sürmen, özellikle il dışından gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli’ye teşekkürlerini sundu.
Sürmen’in ardından söz alan TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, konuşmasına şehir istihdamına önemli bir katkı ve kozmetik sektörün tanıtımına değer kazandıracağı sebebiyle Sürmen ailesine teşekkürlerini iletti. 



İlk gün her şey bedava!

Üçüncü konuşmacı olarak mikrofonu eline alan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç konuşmasına meslektaş olmaları hasebiyle Ali Sürmen’i hayatında örnek aldığını belirterek başladı. Bu cümlenin ardından katılımcılar Sürmen’e bir alkış hediye etti. İşyerinin açılışının kendisini iki açıdan memnun ettiğini belirten genç, ilk olarak hemşerilerimizin bu tarz ürünlerden faydalanması anlamında memnun olduğunu vurgularken, ikinci olarak ise işyerinin şehire kazandıracağı istihdamın altını çizdi. Genç konuşmasına bir şey daha söylemek istiyorum diyerek bir an duraksadıktan sonra ‘’Bugün bedava!’’ deyiverince kalabalıktan bu espri üzerine gülüşmeler duyuldu. Tam o sırada açılışa gecikmeli de olsa iştirak eden Eski CHP Trabzon Milletvekili ve Eski Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ‘’Bedava ama faturaları Ortahisar Belediyesi’ne keseceğiz.’’ Diyerek yapılan espriyi bir başka espri ile karşıladı. 



Ben de Karadenizliyim

Trabzon’da Ayşe Sula Köseoğlu’nun misafiri olarak bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli de konuşmasıyla açılışa anlam kattı. Benli ‘’Bir Kastamonulu olarak ben de Karadenizliyim.’’ Dedikten sonra Trabzon’da bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti. Türkiye’nin bugün dünyanın en büyük 17. Ekonomisi olduğunun altını çizen Benli, üreterek büyüdüğümüzü; düşmanlarımızın ayağımıza vurduğu prangalara rağmen büyüdüğümüzü ifade etti. 



Benli’nin ardından söz alan Volkan Canalioğlu ise; böyle açılışlarda daima heyecanlandığını belirttikten sona, ‘’Ali Sürmen’in çocuklarının böyle güzel işlere imza attığını görmek bizi ziyadesiyle mutlu ediyor’’ dedi. 




Bugün burada bu açılışı gerçekleştiriyorsak onlar sayesindedir…

‘’Bugün burada Trabzon için ekonomiye katkı sağlayacak, istihdam yaratacak bir firmanın açılışını gerçekleştireceğiz’’ diyen AK Parti Trabzon Milletvekili Cora, PKK’nın hain saldırılarında şehit düşen Mehmetçiklerimize karşı vefa duruşunda da bulundu. Bugün bu açılışı gerçekleştiriyorsak, onlar sayesindedir diyen Cora, işletmenin hayırlı uğurlu olması dilekleriyle konuşmasını sonlandırdı.



Bu işyeri ile ortak bir yanımız var…

Ali Sürmen’in hukuk camiası içerisinde ayrı bir yeri olduğuna dikkat çeken AK Parti Trabzon Milletveki Ayşe Sula Köseoğlu, Merve Sürmen Kozmetik’in siyaset ile ortak bir noktası olduğunu söyledi. ‘’Bizim siyaseten yapmak istediğimiz şey insanların hayatını kolaylaştırmak ve güzelleştirmek olduğunu vurgulayan Köseoğlu, bu işyeri de hayatı ve kadınları güzelleştirmek adına bir çalışma içerisinde olacaklar diyerek anlamlı bir tespitte bulundu. 
Konuşmaların ardından kurdele kesim törenine geçildi. Bordo Mavi renkteki kurdele bol kazançlar dilekleriyle açıldı. Açılışın ardından işyerini gezen katılımcılar ürünleri inceleme fırsatı yakaladılar. 



İlk siftah Cora’dan

AK Parti Trabzon Milletvekili Cora, açılışa yaptığı desteği ilk alışverişi yaparak devam ettirdi. Cora, kendisine parfüm alarak siftah da yapmış oldu.
Öte yandan açılışa iştirak edemeyen isimler, kendilerini yolladıkları çelenkler ile temsil ettiler. Çelenk gönderen isimler arasında; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak,  Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Trabzonspor AS Başkanı Ahmet Çubukçu, Of Belediye Başkanı Salih Sarıalioğlu, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör,  Şenol Güneş ve Celil Hekimoğlu gibi isimler görüldü.