Trabzon’da, Yenicuma’da SGK binasına dönüştürülen Doğum Hastanesi ve Fatih Devlet Hastanesi’nin Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği’nin kapatılmasıyla yatak sıkıntısı yaşanıyor. 200 yataklı Doğum Hastanesi ve 18 yataklı Fatih Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği’nin kapatılıp yerine yalnızca 45 yataklı Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Birimi’nin bırakılması dertleri peşinde getirdi. Vatandaş doğum için sıraya giriyor ama sıra da bulamıyor.

BÖLGEDEN GELENLER DE VAR 45 yataklı hastaneye yalnızca Trabzon merkez ve ilçelerinden de hasta gelmiyor. Trabzon’a; Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Artvin ile ilçelerinden de hastaların gelmesiyle müthiş bir yığılma yaşanıyor. 112 Acil birimlerince gece saatlerinde hastaneye götürülmek istenen hastalara da yer olmadığı için farklı hastanelere de yönlendirmelerde bulunulduğu öğrenilirken vatandaşlar, “Yaşadığımız bunca sıkıntı ne için? Devletimizin bu sorunu gidermeye imkânı yok mu?” diye sordular.

ŞİKÂYET SİTESİNE DE YANSIDI Sesini duyuramayan vatandaşların artık çareyi ünlü şikâyet ağı ‘sikayetvar.com’a da aktardığı gözlendi. Yaklaşık 4 bin kişinin görüntülediği bir şikâyette Enes isimli bir kişi şu şikâyette bulundu: “Benim eşim hamile, ne sıra alabiliyoruz ne de randevu veriyorlar. O zaman bu millet, hamile olan ne yapacak? Böyle bir kanun mu var? Sıra alacağız alamıyoruz, biz derdimizi kime anlatacağız?” Bu şikâyetin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikâyetlerin daha da çok gittiği düşünülüyor.(Karadeniz'de sonnokta)