61SAAT HABER SERVİSİ - Hasan Tüncel

Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen çalışmalarına hız verdi. Başkan Şen, Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ve MOBİAD Yönetim Kurulu üyeleri ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'yü ziyaret etti.

BAKAN "ÖZEL ÖNEM VERİYORUM"

Ziyaret ile ilgili 61saat'e açıklamalarda bulunan Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen "MOBİAD'ın Bahçe Mobilya adlı projesi var. 8.5 milyon Euro değerinde bir proje. Bu proje ile ilgili sayın bakanımıza bilgi aktarımında bulunduk. O esnada Yatırım Adası ile ilgili süreci de konuştuk. Bize süreci hızlandıracağını söyleyip özel önem verdiğim bir proje dedi.  2018 alınması için gayret sarf ediyoruz. Arsin'imiz için çalışıyoruz. Mobilya Kent kurmak için dün bir hamle gerçekleştirerek Bakan Soylu'nun destekleri Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve vekilimiz Salih Cora ile güzel bir protokol imzaladık.

450 MİLYON TL DEĞERİNDE

Tek bir merkezde toplanacak. İçinde sektörün ihtiyacı olduğu, ailelerin gün boyu ihtiyacını karşılayacağı ve çocukların gün boyu eğleneceği bir mekan olacak. İstanbu'da, Ankara'da ve Kocaeli'nde değişik isimlerde örnekleri var. Yakın coğrafyamızın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak 150 mağaza ve 450 milyon TL'lik bir yatırım gerçekleştireceğiz. Güzel şeyler olacak."

ZEKA OYUNLARI DAĞITIYORUZ

Eğtitimde de çalışmalarının olduğunun altını çizen Şen "Bütün okullara zeka oyunları dağıtımı yapıyoruz. Robotik kodlama ile ilgili sınıflar açılacak. Üniversite kurusu açmaya çalışıyoruz" dedi.