Toplantıya Vali İsmail Ustaoğlu’nun yanı sıra Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, KTÜ Rektör Yardımcısı Asım Önen ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

Trabzon’un sadece belli bir alanda değil pek çok sektörde bölgenin ana çekim merkezi olduğunu ifade eden Vali İsmail Ustaoğlu şunları söyledi:

“Trabzon bölgemizin cazibe merkezidir. Son yıllarda bölgemiz başta turizm potansiyeliyle birlikte her geçen gün çekim merkezi olma yolunda güçleniyor. Trabzon için bir vizyon oluşturmak adına en önemli başlıkların başında sanayi sektörü ve turizm gelmektedir. Sanayi ve turizm hem birbirine en yakın hem de marka olan bu şehre en çok katkıları olan sektörlerdir. Milli Teknoloji ve Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda ülke vizyonu ve yeni ekonomi programı kapsamında ilimizdeki mevcut durumun ve hedeflerin ortaya çıkarılmasını sağlayacağız. Üniversitemiz ve ilgili kurumlarımızın temsilcilerinin fikirleri ışığında sorunların çözüm önerilerini içeren bir toplantı gerçekleştireceğiz.”

DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman ise, “Yeni ekonomi programı kapsamında dengeleme, disiplin ve değişim sürecinin sanayiye yansıması kapsamında sorun ve çözüm önerilerini Bakanlığımıza sunacağız. Buradaki Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi gibi somut projeleri sunmamız da faydalı olacaktır. DOKA’nın önümüzdeki sene Milli Teknoloji Hamlesi başlığında çıkacağı mali destek programının da hazırlığı bu çalışmalar olacaktır” dedi.