61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, bugün Trabzon’dan çıkan dünya şampiyonlarını onurlandırmak için meclise davet edecek. Mecliste gündem dışı söz alan Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, “Sürmene’den Nagihan Kalyoncu dünya şampiyonu oldu. Dün akşam havalimanında kendisini karşıladık. İlimize geldi. Meclisimiz tarafından ödüllendirilmesini istiyoruz. Gerçi bizim meclisimizin böyle bir kararı var. Bu dünya şampiyonu olduğu için kendisini çağırıp burada tebrik etmek, ödüllendirmek konusunda isteğimiz var” dedi. 

Başkan Gümrükçüoğlu, “O zaman sayın meclisimiz uygun görürse biz zaten onlara mükafat takdim ediyoruz ama Dünya Şampiyonu farklı birincilik. 3. Kez bu başarıya imza atmış Nagihan Hanım kızımıza komisyonumuzun kararlaştıracağı hediye takdim edelim. Burada tebrik edelim kendisine. Belgesini verelim, bu şekilde bütün gençlerimizi sporda takvim etmek üzere teşvik edelim” dedi. 

Bunun üzerine Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, “Nagihan kızımıza başarılar diliyorum. Sabriye Şengül kızımız Kick Boks’ta ilk defa dünya şampiyonu olmuş kızımız. Bu anlamda kendisine hediye verilip takdir edilmesini istiyorum” dedi. 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, “Türkiye’den Macaristan’da ki şampiyonaya 102 sporcu katılmış. 102 sporcu Türkiye’den katıldı. Bu sorcuların hiç biri Dünya Şampiyonu olmamış. Tek şampiyonluğu Nagihan almış. Bende arkadaşlarımıza katılıyorum Sabriye ile Nagihan’ı davet edelim” dedi. 

Bunun üzerine mecliste Sabriye ve Nagihan’ın birlikte davet edilmesi yönünde görüş birliği oluştu…