İlk olarak Minik Kalpler Anaokulu'nu gezen Bayan Yavuz, Okul öncesi eğitimin çok önemli olduğunu ve bu eğitimin çocuklara kattığı değerin vazgeçilmez olduğunu söyleyerek," Olmazsa olmazımız olan eğitimi bu yaşlardaki çocuklarımıza en iyi şekilde verirsek geleceğimizi garanti etmiş oluruz" dedi.

Anaokulu ziyaretinin ardından ilçe merkezinde çeyizlik eşya ve mefruşat üzerine iş yeri sahibi olan Sadiye Aydın' ziyaret eden Şengül Yavuz burada bir süre Aydın'la sohbet etti. Toplum arasındaki en sağlam köprü olan kadının kendisini yetiştirmesiyle birlikte toplum hayatında daha da etkili olacağını ifade eden Yavuz; " Daha mutlu, daha sevgi ve bilgi dolu yarınların inşası için kadının kendini geliştirmesi ve ayaklarının üzerinde durabilmesi gerekmektedir. Çünkü kadınlar üretkendir. Toplumda insanlığı, sevgiyi, fazileti, merhameti, paylaşmayı üretip çoğaltandır.  Aydın'ı cesaretinden ve girişimcilik ruhundan dolayı tebrik ediyorum" dedi.

70 öğrenciye eğitim veren Düzköy Rehabilitasyon Merkezine de giden Bayan Yavuz, burada yetkililerden öğrencilerin eğitimleri hakkında bilgi aldı. Engelli çocuklarımızın toplumsal hayata uyumu ve katılım sağlamaları noktasında herkese önemli görevlerin düştüğünü vurgulayan Şengül Yavuz, " Yaptığınız görev kolay değil. Bu çocukların daha fazla sevgiye ve ilgiye ihtiyaçları var. Dolayısıyla daha fazla emek sarf etmeniz gerekiyor. Bilindiği gibi engelli çocuklarımız için bu tarz merkezler son derece önemli. Bundan dolayı engelli tüm çocuklarımızın bu imkânlara kavuşması için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız" şeklinde konuştu.

Yöresel dokuma ürünleriyle tanınan Hamdiye Asan'ı evinde ziyaret eden Bayan Yavuz, son olarak da 1992 yılında Burdur'da şehit olan Erdal Tirgil'in ailesini ziyaret edip, onlarla bir süre sohbet etti ve acılarını paylaştı. Şehitlerimizin emanetleri olan sizler bizlerin her zaman başımızın tacı olacaksınız" dedi.