Yaşları 19 ve 24 olan çocukları evlerinde ziyaret ederek, aileden bilgi alan Şengül Yavuz, "Devletimizin son yıllarda engelli vatandaşlarımızın sıkıntılarının çözümü noktasında yaptığı çalışmalar sevindirici boyuta ulaşmıştır. Engelli çocuklarımızın toplumsal hayata uyumu, katılım sağlamaları ve hayata hazırlanmaları noktasında bizlere son derece önemli görevler düşmektedir. Bu noktada bizlerde engelli çocuklarımızın sıkıntılarının çözümü için elimizden gelen tüm gayreti göstermeliyiz "dedi.

Anne Emine Tonyalı'nın örnek bir anne olduğunu söyleyen Şengül Yavuz; " Burada bir annenin çocuklarına olan sevgisine ve fedakârlığına şahit oluyoruz. Böyle yüreği sevgi dolu fedakâr bir annenin hakkı ödenmez" şeklinde konuştu.

İki kardeş Ayşenur ve Tuğrulcan ile anneleri Emine Tonyalı'yla bir süre sohbet eden Bayan Yavuz, çocuklarla yakından ilgilenerek, bir ihtiyaçları olup olmadığını sordu.

 Şengül Yavuz'a ziyarette emniyet müdürünün eşi Şermin Köksal, vali yardımcısının eşi Dilek Yazgan ve SYDV müdürü Serpil Harput refakat etti.