61SAAT HABER SERVİSİ - Edinilen bilgiye göre ilk hırsızlık olayı Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde meydana geldi. iddialara göre ilçede 2 evden hırsızlık olayı ve bir evde de konut dokunulmazlığı ihlali gerçekleştiren şahıs gözaltın çalındı. İfadesinin ardından serbest bırakılan şahıs bu kez Vakfıkebir Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla gözaltına alındı. Şahıs çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

KABLOLARI YAKARKEN YAKALANDILAR
Trabzon  Maçka İlçesinde ise jandarmaya müracaat eden bir kişi işletmeciliğini yaptığı iş yerinin balkonundan girilerek değeri bin TL olan 12 adet bakır malzemenin çalındığını söyledi. 
Olayla ilgili inceleme başlatan jandarma Maçka İlçesi Hamsiköy Mahallesi çıkışında yol kenarında kablo yakarken yakalanan şahıslar gözaltın çalındı. Şahıslar adli makamlarca ifadelerinin alınmalarının ardından, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

ÇALDIKLARINI SATMAYA GÖTÜRÜRKEN… 
Bir diğer hırsızlık olayı ise Trabzon’un Akçaabat ilçesinde meydana geldi. Jandarmaya başvuran bir kişi kendisine ait depodan şahısların araç ile 1 adet elektrik trafosu, 1 adet kamyon lastiği, 8 adet ranza, 5 adet demir profil çalındığını iddia etti. Şikayetin ardından soruşturma başlatan jandarma, şüpheli şahsı çaldığı malzemeleri satmaya götürürken yakaladı. 
Çalınan malzemeler mağdura teslim edilirken, hırsızlık şüphelisi çıkarıldığı adli makamlarca, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

AHIRDA Kİ KOYUNU ÇALDILAR
Trabzon’un Çaykara İlçesinde meydana gelen hırsızlık olayında ise ahırdan bir adet koyun çalındı. Bölgede incelemeler başlatan Jandarma Olay Yeri İnceleme Timlerce her hangi iz ve emareye rastlanmadığı belirtildi. Olayla ilgili gözaltına alınan şahıslar ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 

YİNE MAÇKA, YİNE TELEFON KABLOSU HIRSIZLIĞI
 Yine Trabzon’un Maçka ilçesinde önceki gece kablo hırsızlığı yaşandı. Saat 01:30 sıralarında devriye gezen Jandarma ekibi yol kenarında bir kaç kişinin 70 metre uzunluğunda telefon kablosu yaktığını fark etti. Jandarmanın bölgeye geldiğini gören şahıslar kaçarak izlerini kaybettirirken telefon kablosu muhafaza altına alındı. 
Şahısların yakalanması için jandarmanın çalışmaları sürüyor.