61SAAT HABER SERVİSİ

Ortahisar Belediye Meclisi Mart ayı toplantıları bugün başladı. Ortahisar Belediye Meclisi toplantı salonunda yapılan ilk oturumu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yönetti. AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ile CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman’da takip etti.  Başkan Ahmet Metin Genç, meclisin hemen başlangıcında geçen ayın faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerini bildirirken ardından meclis üyeleri gündem dışı söz alarak soru sordu. 

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu, meclis toplantısında Trabzon’un Kurtuluşu programlarına eleştiri getirdi getirdi. Çakıroğlu, “Trabzon’da yapılan programlar turizm tanıtım programı gibi oldu. Tarihsel süreçte ki o ruhtan çok fazla bir şeyler göremedim. Basında da bununla ilgili yapılmı ciddi organizasyon, tanıtım, sanatsal faaliyet göremedim. Bu nacizane eleştirimdir. Hamamizade’de ki yapılan programda turizm fotoğrafları gibi fotoğraflar paylaşılmış” 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, “Anma programları vesilesiyle tarihi sempozyumlar, gelecek nesli daha iyi şuurla aydınlatmak adına bunları önemsiyorum.  Geçtiğimiz yıl bu şehrin evladı olan, 17 yaşına kadar yaşamış olan Kanuni Sultan Süleyman Sempozyumunu yaptık. Bu yıl orada ki bütün sunumları tarihte ki tahta çıkışının 500. yılı anısına bir güzel eser olarak bastık. 
Bu tür sempozyumların, sayıca fazla olması şehir adına önemli. Bu manada fikrinize katılıyorum. Sanıyorum bu yıl da bir tarih sempozyumumuz olacak. Biz bunu devam ettirmek istiyoruz. Çünkü Trabzon tarihi olan bir” diye konuştu.