61SAAT HABER SERVİSİ 
 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in başkanlık ettiği toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Genç dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 
 

DEVREYE SOKACAĞIZ 
Mağmat projesindeki son durumu açıklayan Genç "Aygören vadisinde olan derneğimiz var. Toplantılar yaptık. Görüşler aldık. Tarihsel dokuların orda olduğu ortaya özgü isimlerin orda olduğu güzel görüşler ortaya çıktı. Etüt projemiz sürüyor. Proje ortaya çıktı. Tekrar bir daha STK'larımız oradaki dernek temsilcilerimiz sizlerle birlikte paylaşıp nihayete erdirmek istiyoruz. Orayı devreye sokacağız.  
 

2 YAYLA VAR 
Ortahisar'da 2 yaylanın bulunduğunu kaydeden Genç " 2 tane yayla var. Tespit edildi. Ona göre yıkımlar başlanacak. Çalışamalar yürütülüyor" dedi. 
 

13 MUHTARLIK YAPTIK 
Muhtarlıklar ile ilgili gelen sorularaw Genç "2018 hedefimiz 5 muhtarlık hedefimizdi. 13 tane muhtarlık yaptık. Bazı mahallelerimizde köyden dönüşen mahallelerimizde okul alanlarını bizden talep ediyorlar. Bu sayıyı arttırabiliriz. Böyle bir çalışmada düşünüyoruz.  
 

KEMERALTINDA SON DURUM 
Trabzon'un merakla beklediği proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Genç "Kemeraltı çok ciddi önem verdiğimiz bir projemiz istediğimiz tarzda yürümedi ve sözleşmeyi fesh ettik. 2. ve 3. etabını da biz hazırlayıp taşıdık. 1. etapta yapmak istediğimizi onlar gördüler. Proje ve maliyetini üstleneceklerini söylediler. Yapım ihalesini bakanlık yapacak. 1. etaptan kalan eksikliklerimizi şayet orayı yetiştirebilirsek tamamlayacağız. Çalışma zorluğu olan bir alan yağmur yağdığı zaman çalışılamıyor. İnşallah bitince çok güzel bir şey olacak diye düşünüyorum. 
 

TÜNEL AKVARYUM MÜJDESİ 
Ortahisar Belediyesi'nin projelerinden olan Tünel Akvaryum'da kazma vurulacak noktaya gelindiğini belirten Genç "Tünel akvaryum projesinde bütün detayları tamamladık. Yapım ihalesine çıkıyoruz. Tünel açma ile ilgili prosedürleri tamamladı. 10-15 güne bitecek. Yakın zamanda bir kazma vuracağız. Tarihi bir alanda çalıştık orta. Kültür tabiat kurumundan bayağı bir prosedürü oldu. Komplike bir çalışma yaptık. İmkânımız da var tünelin yapımı ile ilgili önemli olan adımı atmak. " 
 

ASFALTTA DURMAK YOK 
Asfalt çalışmalarını değerlendiren Genç "Yomra Belediye ve Vakfıkebir Belediyemize 48 bin ton verdik. ürettiğimiz 55 bin ton. Yayalardaki asfalt belediyedeki asfaltımızdan değil. Karayollarından 6 bin ton asfalt aldık. 3,4 tonu mahallerimizde kullandık. Bir kısmını da önümüzdeki sezon yapacağız. 1.500 ton daha alacağız. Biz asfaltı alacağız kot yüksek olduğu içim kuru betona dönüştürebilir miyiz çalışmasını yapacağız. " dedi.