61SAAT HABER SERVİSİ - ÖZEL HABER - 
Trabzon’da ilginç bir olay yaşanıyor…  
DSİ Bölge Müdürlüğünün bulunduğu Ortahisar İlçesi Yalıncak Mevkiinde sahur vakti ezanın 3 dakika erken okunduğu iddia edildi. Bölgede yaşayan vatandaşların durumu Trabzon Ortahisar İlçe Müftülüğüne bildirildiği, yetkililerin de konuyla ilgili inceleme başlattığı belirtildi. 

3 DAKİKA ERKEN OKUNDU… 
Yapılan incelemelerde ise çok farklı bir neden ortaya çıktı.  Ezanın 3 dakika erken okunmasının nedeninin bölgede ki vatandaşlara ait alıcıların, sahur vakti şehirde aktivitenin başlamamış olması ve deniz üzerinden her hangi bir engel olmaması nedeniyle Rize’de ki merkezi sistemden gelen sinyali almasından kaynaklandığı belirtildi. 
Konuyla ilgili aradığımız Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın ise, Trabzon Merkezi sisteminde bir sorun olmadığını ancak vatandaşların kendi mülklerine taktırdığı alıcılarda yaşanan sıkıntı olduğunu aktardı. 

YASAL DEĞİL
Ortahisar ilçe Müftülüğüden edinilen bilgiye göre ise Trabzon’da bu şekilde özellikle uzak noktalarda vatandaşların evlerine alıcı taktırdığı ancak bunların yasal olmadığı belirtildi. Alcıların ayarlarının sağlıklı yapılmamasından dolayı özellikle farklı şehirlerden gelen merkezi sistem sinyallerini alan bu alıcıların ne yazıkki vatandaşlara özellikle Ramazan'da hem iftar hem de sahuru erken yaptırabileceği kaydediliyor. Bilindiği gibi sahuru erken yapmanın oruca her hangi bir zararı olmuyor...