61SAAT HABER SERVİSİ - Bölgede ki ticaret hayatıyla ilgili konuşan Güneş, “Biz bölgede hizmet vermekteyiz. Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin ve Bayburt illerine hizmet sunmaktayız. Pilot bölge Trabzon... Trabzon ana merkezimiz. İstişare ederek buraya geldik. İyi ki Trabzon’a geldik. İyi ki Trabzon’dayız... 
Ticaretle ilgili 2018 yılı kısa değerlendirme yapmak gerekirse, benim 35 senelik hizmetim var. 
2018, 1. Ayın 1.’inde karar aldık. Allah’a şükür istişare ettik ve neticeyi tutturduk. Kolay olmadı, Krizler oldu ama olacak.. Çünkü bunlar olacak bunlar olduktan sonra bizim 35 senelik hayat tecrübemiz devreye geçecek. 
94 , 2001 ve 2008’leri yaşadık. O zaman daha şiddetli krizler vardı. 
Biz Özgüneş ailesi olarak “ne yapabiliriz” diye düşünüyorum? Gidiyorum bize kaynak veren fabrikalarla istişare yapıyorum. Herkes bir karar almış. Fiyatlara zam yaptılar. 4 liraydı dolar 6’ya çıktığında fiyatlar arttı. 
Dedim “fiyatları güncellediniz ama vadeleri kıstınız. Bu ülke hepimizin. Bir adım siz bir adım biz diyerek hareket ederek ülkemizi bir yere getiririz” 
Müşterilerimize hiç bir satışı durdurmadık. Ama müşterilerimize şunu dedik: “Önceden ne alıyorsan o şekilde al” dedik. 
Bu şekilde istişare ederek 2018’i geçirdik” dedi. 

Benim sevdam Trabzon

350 çalışanı 10 bin müşterisi ve 100 bin farklı ürünle bölgenin en büyük toptan satıcısı konumunda olan Güneş, “İşçi çıkarmayı da düşünmedim. Çocukları topladım. “Biz seyyar satıcıyız” Kapatırsak hep birlikte kapatıyoruz, açarsak hep birlikte açıyoruz... 
94-2001’i, Allah’a şükür o şekilde atlattık. Bugün de istişare yaptık. Bugünleri nasıl atlatırız diye... 
satışı durdurmadık. Devam ettik. Güncel fiyatlara göre hareket ettik. Gittim sonra fiyatlar yavaş yavaş düşmeye başladı. Vadeleri kısanlar açmaya başladı. 
Ben çalışanlarım ve müşterilerimle kardeş aile gibi geçiniyoruz. Onların gücüyle fabrikalardan destek alıyoruz. Fabrikalardan destek alırken nasıl faydamız olur, ürünlerini nasıl sunarız diye istişare yapıyoruz. 
yıl başı 1. Ayın 1’i.. 3’ünde Antalya’ya gittim. Fuarlar başladı. Bu sene her fuara gitmemin daha isabetli olduğunu gördüm. 
2 – 3 tane fuara katıldım. Benim sevdam Trabzon, benim sevdam bölgem. 10 bin müşteriye kaynak bulmak, onların ödemelerini rahat sağlamak. Onlardan aldığımız kaynakları bölgemize getiriyoruz müşterimize ölçülü şekilde sünüyoruz. 
Yüzde 90 müşterimi tanımaya gayret ediyorum. Bakıyorum bir birimizle nasıl ticaret yaparız, yarın bir birimizden dua mı alırız beddua mı alırız. Müşterilerimizden Allah razı olsun.. 

Senede 4 mevsim, burada 4 fuar yapıyoruz.

Cesaretli olalım, yürekli olalım, işimizi sevmeye devam edelim. Krizleri istişare ederek aşmaya gayret edersek, iyi günlere gideceğimize inanarak anlatıyorum. Hep birlikte ekonomiye destek vermemizin, güzellikleri dilden dile anlatmamızın, güzel olmayan işleri kapatmamızın ülkemiz için daha faydalı olacağına inanıyorum. 
Her kriz bizlere hesapları kolaylaştırıyor. 
Ben matematiği, sosyali bilirim ama krizlerde çok şey öğrendim. 
Tedbir her zaman alacaksın.
Koşturduğunda mükafatı oluyor. Biri gelip al sana şu parayı demiyor” diye konuştu. 

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut ise, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti adına Güneş’e, plaket verdi.