61SAAT HABER SERVİSİ - Çin’de başlayarak, tüm dünyaya yayılarak salgın boyutan gelen Koronavirüs ile ilgili Türkiye’de umutlandıran gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 
Kasım ve Aralık ayında artan Koronavirüs vakaları alınan sıkı tedbirlerle beraber düşmeye devam ediyor. 

DÜNYA VE TÜRKİYE GENELİNDE SON DURUM
Sağlık Bakanlığının dün açıkladığı verilere göre ülke genelinde 179 bin 208 test yapılırken, yeni vaka sayısının 9 bin 809, hasta sayısının 983, vefat sayısı 171, iyileşen kişi sayısı da 10 bin 13 olarak verildi. 
Bu rakamlarla birlikte ülke genelinde salgının başından beri 26 milyon 555 bin 992 test yapılırken toplam vaka sayısı 2 milyon 346 bin 285’e, vefat sayısı 23 bin 152’ye, Ağır hasta sayısı 2 bin 701’e, iyileşen sayısı ise 2 milyon 218 bin 464’e çıktı. 
Dünya genelinde bugüne kadar 91 milyon vaka tespit edilirken 1 milyon 960 bin kişi de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. 

2020 SONU İTİBARİYLE DÜŞÜŞ BAŞLADI
Türkiye ve dünyada bu gelişmeler yaşanırken Trabzon’da da son durum belli oldu. İl genelinde Kasım ve Aralık ayının başı itibariyle artan vakalar sonrasında Hayat Eve Sığar uygulamasına bakıldığında özellikle Ortahisar İlçesinde kırmızıya dönen mahalle neredeyse kalmazken, alınan tedbirlerin etkileri 2020’nin sonu itibariyle görülmeye başlandı. 

HASTANEDE 118 KİŞİ KORONAVİRÜS TEDAVİSİ GÖRÜYOR
Yeni yıla vaka sayılarında ki düşüşle giren Trabzon’da bu etki ilin pandemi hastanesi olan Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde de görülmeye başlandı. 
Koronavirüs vakalarının artışı nedeniyle normal hasta kabul etmeyen Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bugün itibariyle toplamda 118 Koronavirüsten tedavi gören kişinin bulunduğu öğrenildi. 
118 kişinin, 38’inin yoğun bakım 80’inin ise Kovid Servisinde tedavi gördüğü kaydedildi. 


VAKALARIN DÜŞÜŞ HIZI DEVAM EDERSE, NORMAL HASTA KABUL EDİLECEK
Trabzon’da vakaların düşüş hızının bu şekilde seyretmesi ve vaka sayısında artış olmaması halinde Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinin önümüzdeki günlerde normal hasta kabul etmeye başlamasının da planlandığı öğrenildi. 

İL GENELİNDE DİĞER HASTANELERDE DE VAKALAR VAR
Ancak, Trabzon’da sadece Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastaneside değil, bir çok hastanede Koronavirüs tedavisi gören kişilerin bulunduğu bu rakamların Trabzon İl Genelini de yansıtmadığı hatırlatıldı. 

UYARI: Bu haber 61saat.com tarafından yazılmıştır. Kaynak vermeden kullanmayınız...