61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, görev süresinin 1. Ayında Trabzon’da gazetecilerle kahvaltılı toplantıda buluştu.
Burada sohbet toplantısı gerçekleştiren Vali Ustaoğlu, Trabzon ile ilgili bir anısını paylaştı. İlkokul öğretmeninin Trabzonlu olduğuna dikkat çeken Vali Ustaoğlu, “İlk okulu Trabzonlu bir öğretmenimden aldım. Hala yaşıyor görüşüyoruz. Tabiri caizse hayata ilk gözümüzü açtığımız, Trabzonlu bir öğretmenimdi benim" diyerek özgeçmişinden bahsetti. 
Vali Ustaoğlu, “Hem Kaymakamlık yıllarım, hem merkez teşkilatında ki tecrübem ve birikimimiz ve yaklaşık 2,5 yılın üzerinde yapmış olduğumuz valilik tecrübesiyle birlikte inşallah bundan sonra ki süreçte bu kadim şehre güzel hizmetlere vesile oluruz diye temenni ediyorum. 
Her yerde olduğu gibi göreve başladığım ilk gün vermiş olduğum ilk mesajımda dediğim gibi bu ili yönetme noktasında ortak aklı ön planda tutan, vatandaş odaklı hizmet anlayışını temel prensip olarak edineceğiz anlayışla bu ili yöneteceğiz. Ortak yönetimi ön planda tutan anlayış olacak” dedi.

Vali Ustaoğlu, sözlerini şu şekilde devam etti: 
“Bu bölgenin diline yabancı değilim. Kökenimiz Ordu’ya dayanıyor. Düzce’ye göç etmişler. Özü itibariyle bölgenin kültürüne, yaşamanı da yabancı olmadığımı ifade etmek istiyorum. İnşallah burada bu kültür şehrine, medeniyet şehrine güzel hizmetler vereceğiz el birliği ile.. Çünkü bu şehir bir İmparatorluk Şehri, Bu şehir ruhu olan şehir, kimliği ve tarihi olan şehir… 
Marka bir şehir zaten. Sanatta, kültürde, bürokraside, futbolda ve sporda kendini her alanda ispatlamış bir şehir. Bunu da derinden yaşıyoruz. 
6 ayda 2 tane oğlumu everdim. Ustaoğlu ailesi 6 ayda 2 tane yeni yuva kurdu”

ORTAHİSAR’DA Kİ ESKİ VALİLİK BİNASI
Ortahisar’da ki eski Valilik Binasının da restore edilmesi gerektiğini kaydeden Vali Ustaoğlu, “Şuan Ortahisar Binasının kullandığı bina tarihi bina. Onu değerlendiririz. Kültür Müdürlüğümüzün kullandığı eski tarihi bina da anlamlı bina. Şehirlere kimlik veren tarihi yapılardır. Tarihi geçmişidir. Burada da tarihi binalar çok çok önemlidir. Şehrimizin de en önemli sembol binalarından biri Abdulhamit Döneminin mimarisi ile yapılan Tarihi Valilik binamız. Şuanda orası restore edilmemiş durumda. Önümüzdeki dönemde buranın yerel dinamikleri ile oturup konuşuruz orayı restore edip şehrimize kazandırmamız lazım. 
Ortahisar Kaymakamlık binası şuanda bitmek üzere. Şubat Mart aylarında bitecek gibi görünüyor” ifadelerini kullandı. 

TRABZON’DA Kİ TERÖR OPERASYONLARI
Trabzon’da güvenlik güçlerinin düzenlediği terör operasyonları ile ilgili de konuşan Vali Ustaoğlu, “Şuanda şehrimiz huzur ve güvenin en iyi durumda olduğu dönemi yaşıyor. Trabzon’umuzun her yaylasına, dağının en zirvesine kadar ulaşabilecek güvenlik ve huzur ikliminin olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Terör örgütü bu bölgeyle alakalı zaman zaman kendine yer bulmaya çalışıyor. Rize’de de 97 98’lik yıllarda Kalkandere ve Uzungöl’de varlığını hissettirme adına eylemi olmuştu. Bu bölge bu noktada duyarlılığı ile Allah’a şükürler olsun bunlara burada mekan tutturacak ortamı vermedi. Onlarda son çırpınışlarını yaşıyor. Özellikle bu yıl bu bölgede terörle mücadelede anlamında anlamlı yıl oldu. Bir çoğu da listede arananlardı. Öldürüldü. Biz sürekli konuyla ilgili tabi ki turizm kırılgan sektör. Özellikle turizmin en önemli şeyi huzur ve güvenle alakalı. Bizde ilimizin huzur ve güveni noktasında tesis edeceğimiz iklimin sürdürülebilirliği açsısından ne gerekiyorsa yapacağız. Turizm sektörümüzün bu konuda en ufak şüphesi ve tereddüttü olmasın. Güçlü bir ekibimiz var. Sayın Bakanımızın ne kadar kararlı olduğunu kamuoyu biliyor. Bizde onun talimatları doğrultusunda tüm ekiplerimizle, bu şehrin huzur ve güvenini sabote etmeye yönelik her türlü eyleme karşı tedbirlerimizi aldık. Her hangi bir sıkıntı yok” dedi. 

ESKİ VALİLİK KONUTU, SANAT EVİNE Mİ VERİLECEK?
Vali Ustaoğlu, Trabzon eski valilik konutunun, yeniden sanat evine verilip verilmeyeceği ile ilgili olarak ise, “Çok güzel tarihi konak, şuanda restorasyonu başladı. Arkadaşların burada kimsenin niyet okuyuculuğuna soyunmaması lazım. Burada ortak akıl.. Bu şehirde tek başıma değilim. Yöneticisiyim ama gelip geçici insanlarız. Bu şehrin sahipleri bellidir. Bu şehrin duyarlılığı neyse ona kulak tıkamamız mümkün değil. Şuanda ortada durum var. Burada restore ediliyor. Gittim gezdim arkadaşlar orada zor koşullarda restorasyon yapıyorlar. Sanat evinde faaliyet gösteren arkadaşlarımızın eşyaları orada. Bizde arkadaşlara dedik ki şey yapmayın buradan bunu sizin çıkarmanız lazım. Buranın iklim koşulları belli. Binayı gezdim, zaten binanı içine dar. Adamlar küçücük holün içinde kapıyı sökmüşler. Kapılar tekrar yerlerine takılacak. Ayakları bir birine dolanıyor. Bahçede çalışma şansın yok. Bahçe küçük bir de iklim koşulları itibariyle ona müsait değil. Dedik arkadaşlar yardımcı olun, biz şuanda şantiyeyi alana taşıyacağız. Bu binanın hiçbir malzemesini çöpe atmayacağız. Tarihi eserin restorasyonu o şekilde. Orijinali korunarak kazandırılacak. Arkadaşlar anlayışla karşıladılar. Onlara yer ayarladık. Oraya taşınacaklar. Daha nitelikli anlamda ne gerekiyorsa onu yapacağız” diye yanıt verdi.