61SAAT HABER SERVİSİ - Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yayınlayan Kaya, “Ben Trabzonluyum, Trabzon’un evladıyım. Bundan da onur duyuyorum.
Trabzonlu kimliğim benim için her şeyden önde gelir. Trabzon’a ve Trabzonlulara laf söyletmem!
Trabzon, milli mücadelemizin ilk başladığı yerlerden biridir. 
Kurtuluş mücadelesinin zaferle sonuçlanmasında Trabzon′un ve Trabzonluların payı büyüktür. 
Vatanı savunmak için yurdun dört bir yanında örgütlenen "Müdafa-i Hukuk" cemiyetlerinin en güçlüsü Trabzon’da kurulan Trabzon Müdafaa-i Hukuk Cemiyetidir. 
Trabzon Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti öncülük ettiği mücadele fikrini, süratle çevre il ve ilçelere yaymış üzerine düşen görevi büyük bir vatanseverlikle yerine getirmiştir” ifadelerini kullandı. 

Kaya, sözlerine şu şekilde devam etti: “Ayrıca Trabzonlular gerçekleştirdikleri çalışmalar ile Erzurum Kongresi’nin toplanmasına da öncülük etmişlerdir.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, “İlk defa Samsun’a ayak bastığım zaman bana gönül gücü veren vatandaşlarımın ilk safında Trabzonluların bulunduğunu asla unutmayacağım. Sakarya büyük kanlı savaşında, üçüncü tümen ile yetişen Trabzon çocuklarının savaş alanında gösterdikleri fedakârlıkların kıymetli anısı daima aklımda işlenmiş kalacaktır.” diyerek Trabzonluların vatan sevgisine ve milli mücadele ruhuna dikkat çekmiştir.
Trabzon’un yüz karası olarak gördüğümüz Fesli Kadir gibi bir meczubun yaptığı hıyanet içindeki açıklamalar nedeniyle Trabzonlulara söz söylenmesini asla kabul etmem.
Bırakın CHP milletvekilini, hiçbir CHP’li de, hiçbir Trabzonlu da bunu kabul etmez.
Milletvekili arkadaşımız da; yaptığı düzeltme açıklamasıyla asıl niyetini ortaya koymuş, Trabzonluları incitecek bir tutum içerisinde olmadığını, olamayacağını ifade etmiş ve tüm Trabzonlulardan özür dilemiştir” ifadelerini kullandı.