61SAAT HABER SERVİSİ -   TÜ’de öğrenim gören B. B. adlı öğrenci bir internet sitesine yazdığı makalede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla, Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan B.B., emniyetteki işlemlerinin ardından bugün Trabzon Adliyesine sevk edildi.
1. Sulh Ceza Hakimliğinde görülen duruşmada B.B. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretten tutuklanarak Bahçecik’te bulunan Trabzon E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.
Trabzon Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi olan B.B. daha önce Trabzon Gazeteciler Cemiyetinin düzenlediği yarışmada da ödül almıştı.

Öte yandan B.B. isimli öğrencinin savunmasında şu ifadelere yer verdiği öğrenildi:

''Bu yazı uzun bir yazı olup bütünlüğü olan bir yazıdır. Kendim düşüncelerimi paylaştım bu yazıda. Bütün itibariyle değerlendirildiğinde bir kişiyi direk hedef almak değil ülkenin içinde bulunduğu duruma dair düşüncelerimi paylaştım. Bu yazı yaklaşık bir yıllık bir yazı olması gerekmektedir. Ben bu yazıyı yazdığımda da Ahmet Şık tutuklanmış, bu konu da ülke gündeminde çeşitli mecralarda tartışılıyordu. Ben de bu konuyu gazeteci olmam sebebiyle bu şekilde tartıştım. Akademisyenlerden bahsettiğim de 0o zaman da KHK ile yüzlerce akademisyen ihraç edilmişti. Ben de genel olarak akademisyenleri kastettim yoksa o dönemde Nuriye Gülmen ve Semih Özakça isimli akademisyenleri hususi olarak değerlendirmedim. Genel geçer bir ifade kullandım cumhurbaşkanının kendisine direk şahsına yönelik bir hakaret yoktur. O dönemki yönetime dair yönetim şekline ilişkin bir eleştiridir. Politik bir eleştiridir, suç kastıyla hakaret etmedim düşünce özgürlüğü kapsamında hareket ettim. Üzerime atılı suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum. Öğrenciyim sabit ikametgah sahibiyim, bu nedenle serbest bırakılmayı talep ediyorum.''

Şahıs hakkında çıkan mahkemenin gerekçeli kararı ise şöyle oldu:

''Şüpheli B.B. cumhurbaşkanına hakaret suçunun vasıf ve mahiyeti atılı suçun şüpheli tarafından işlendiğini gösterir kuvvetli suç şüphesinın (varlığı adına kayıtlı ve kendisi tarafından kullanılan Facebook adlı sosyal paylaşım sitesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı aleyhine paylaşımlarda bulunmak suretiyle paylaşımların içeriği itibariyle ifade özgürlüğü kapsamında bulunmayan ve eleştiri sınırları içerisinde değerlendirilmesi mümkün olmayan düzeyde ağır yazıları küçük düşürücü ve incitici katılan toplam içerisinde saygınlığını zedeleyici mahiyette olduğuna dair sosyal medya tespit tutanakları araştırma ve açık kaynak tespit tutanağı) dosya kapsamı nazara alınarak somut delillerin mevcudiyeti eylemin niteliği yargılamak sonucunda verilmesi muhtemel cezaya nazaran şüphelinin kaçma ihtimalinin bulunması delilleri karartma şüphesinın varlığı bu aşamada adli kontrolün yetersiz kalacağı kanaati ile CMK  100. maddesi gereğince tutuklanmasına....''