Trabzon Üniversitesi 23 Nisan öncesi kampüs duvarlarına Türk Bayrağı ve Atatürk portresi asmıştı.

Asım esnasında Atatürk portresinin ters asıldığının son bayrak asılırken fark edildiğini ve anında düzeltildiği açıklaması geldi.

Üniversiteden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle üniversitemiz Fatih Kampüsü’ndeki bir binamıza şanlı bayrağımızı ve Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün portresini asma çalışmaları esnasında görevli personelimizin bir anlık dikkatsizliğinin sonucu olarak Atatürk portresi çok kısa bir süre de olsa maalesef ters asılmış, bu durum bayrak asma işlemi devam ederken fark edilerek derhal düzeltilmiştir. Nitekim spekülasyona konu edilen fotoğrafa dikkatle bakıldığında işlemin tamamlanmadığı açıkça görülebilir. Keze bu üzücü duruma sebebiyet veren personel hakkında da gerekli işlem başlatılmıştır.

Ancak istenmeden meydana gelen bu olay karşısında bazı sosyal medya mecralarında ve haber sitelerinde yapılan kurumsal itibarımızı zedeleyecek mahiyetteki yorum ve paylaşımları iyi niyetle bağdaştırmak mümkün değildir. Bu nedenle asla kasıtlı olmadığını düşündüğümüz bu müessif olay sebebiyle hakkımızda asılsız yorumlar yaparak kurumsal itibarımızı yıpratmaya çalışan kişi veya kişiler hakkında yasal haklarımızı saklı tuttuğumuzu belirtmek isteriz. Bu vesile ile başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla yad eder, böyle bir vaka ile kamuoyunun gündemini işgal etmiş olmaktan dolayı tüm Trabzon halkı ve milletimize özürlerimizi arz ederiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”