Bu yıl TEKNOFEST'e iki proje ile ilk kez katılan Trabzon Üniversitesi (TRÜ), İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Engelli Dostu ve İletişim Teknolojileri kategorilerinde iki ödül birden kazandı.

Trabzon Üniversitesi Arş. Gör. Murat Atasoy takım kaptanlığında, Prof. Dr. Hasan Karal (TRÜ), Prof. Dr. A. Mevhibe Coşar (KTÜ), Dr. Öğr. Üyesi Ekrem Bahçekapılı (KTÜ), Arş. Gör. Dr. Lokman Şılbır (TRÜ), Öğr. Gör. Dr. Semra Fiş Erümit (KTÜ) ve Öğr. Gör. Adil Yıldız'dan (TRÜ) oluşan KTÜ BAP Destekli TİD3B projesi, TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Engelli Dostu kategorisinde birincilik ödülü kazanırken, Trabzon Üniversitesi Arş. Gör. Dr. Lokman ŞILBIR'ın takım kaptanlığında, Prof. Dr. Hasan Karal, Arş. Gör. Murat Atasoy'a ve Öğr. Gör. Adil Yıldız'dan oluşan "Ebabil Taşı" isimli proje, İletişim Teknolojileri Yarışması'nda "En İyi Sunum" ödülünün sahibi oldu.

TEKNOFEST'te kazanılan ödüllere ilişkin açıklamalarda bulunan Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, "Bu yıl ilk kez katıldığımız dünyanın en önemli bilim, teknoloji ve uzay festivalleri arasına giren ve Türkiye'nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST'te iki ayrı kategoride ödül kazanmış olmaktan dolayı büyük bir gurur, heyecan ve mutluluk içindeyiz. TEKNOFEST 2021 bizim için başarılar elde ettiğimiz ve önemli tecrübeler kazandığımız bir yarışma oldu. Seneye inşallah nicelik ve nitelik açısından daha kapsamlı projelerle ülkemizin milli teknoloji araştırma ve geliştirme faaliyetlerine ve milli teknoloji hamlesine katkıda bulunmayı ve başarılarımızı sürdürmeyi hedefliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, böylesi önemli ve kapsamlı festivale  ev sahipliği yapan, paydaş olan kurum ve kuruluşlarımız ile yarışmalarda ödül kazanarak üniversitemizi ve şehrimizi gururlandıran başta Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Karal olmak üzere projelerde görev alan ve katkı sağlayan her iki üniversitenin tüm öğretim elemanlarına bir kez daha gönülden teşekkür ediyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum." ifadelerini kullandı.