61SAAT HABER SERVİSİ - 
Trabzon Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri şikayetlerini sosyal medyadan dile getirirken Model çizimi, baskı yapımı gibi evlerinde olmayan imkanlarla bir şeyler yapmaya çalışan öğrenciler, bir de internet hızı düşüklüğü yada çekmemesi gibi sıkıntılarla boğuşuyor. 


Güzel Sanatlar Fakültesinde öğrencilerden biri, “Online ders alıyoruz teoride, atölye derslerini canlı yayında yapacağız diyor. Canlı model oturdu, ekrandan onu nasıl yapayım” diyerek şikayetini dile getirirken bir başkası, “
Köyde olan var, interneti olmayan, çekmeyen, bilgisayarı olmayan var. Hiç onlara bir dönüş olmadı” ifadelerini kullandı. 
Atölye derslerinin yaz okulu olarak verilmesinden yana olan öğrenciler, buna örnek olarak ise uygulama denslerini gösterdiler. Uygulama derslerini evde olmayan imkanlarla ekran başında yapmaya çalıştıklarını kaydeden bir öğrenci, “Bir çok malzeme ve araç gerece ihtiyaç duyduğumuz mekan olarak da geniş bir alana gerek olunan uygulama dersini evde yapmaya çalışıyoruz.  Malzemesi olmayan ne yapacak.  Evinde 5 çocuklu insanlar var bu baskıyı pratik çalışmaları atölye derslerini canlı yayına koymak nasıl bir mantık.  Çoğu katılmadı derslere. çünkü 3 saat sürüyor.  uygulama dersleri nasıl evde yapalım?” dedi. 


Bir çok üniversitesinin uygulama derslerini yaza bıraktığına dikkat çeken öğrenciler Trabzon Üniversitesinden de aynı şeyi bekliyor. 
Öğrenciler, “Köylerde kalanlar var onlar nasıl yapacak malzemesi yok bişesi yok. İnterneti yok, bilgisayarı yok, bunlara ne üzerinden not verilecek?Sorduklarında onlara siz bağlanmayın diyorlar.Ama imkanı olanlara da “yapın” diyorlar. Ekrandan küçücük telefon ekranından biz nasıl model çizelim?” Diyerek şikayetlerine bir çözüm bulunmasını istedi.