Trabzon Üniversitesi tarafından, İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce “Milli Marş” olarak kabulünün 99. yıl dönümü münasebetiyle “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY’u Anma Paneli” düzenlendi.

Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi’nde, Prof. Dr. Rahmi ÇİÇEK’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele, panelistler Prof. Dr. Suat UNGAN, Prof. Dr. Muhsin KALKIŞIM ve Prof. Dr. Bilal KIRIMLI’nın yanı sıra; Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin AŞIKKUTLU, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla ÇİMER, Fatih Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet YAZICI, Üniversitenin akademik ve idari personelleri, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan panel, Hilal KORKMAZ adlı öğrencinin, Mehmet Akif ERSOY’un “Bülbül” adlı şiirini okuması ve Rektör Prof. Dr. Emin AŞIKKUTLU’nun günün anlam ve önemine değinen açılış konuşmalarını gerçekleştirmesi ile devam etti.
Rektör AŞIKKUTLU yaptığı açılış konuşmasında,

“İstiklal Marşı, halkımızın bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren eşsiz bir eser olmasının yanında, aynı zamanda tarihimizin akışını değiştiren bir kahramanlık destanıdır. İstiklal mücadelesinde, değerlerinin ayaklar altına alınmamasının mücadelesini veren milletimizin coşkunluğunu anlatan İstiklal Marşımız, milletimiz var oldukça ortak hisleri dile getiren, milletimizi tanımlayan bir eser olarak var olacaktır. Bu vesileyle İstiklal Marşımızın kabulünün 99. yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyorum. 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Paneli ’ne katkı veren bütün katılımcıları kutluyor, panelimizin hayırlı olmasını temenni ediyor ve panelistlere başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Panel, Prof. Dr. Suat UNGAN’ın “İstiklal Marşımızın Kabulü”, Prof. Dr. Muhsin KALKIŞIM’ın “Mehmet Akif Ersoy’un Şahsiyeti” ve Prof. Dr. Bilal KIRIMLI’nın “İstiklal Marşı’nın Metinsel Özellikleri” konulu sunumlarını gerçekleştirmesi ve ardından plaket takdim töreni ile sona erdi.