61SAAT HABER SERVİSİ - Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden geçen yıl ayrılarak kurulan Trabzon Üniversitesi’ne yeni merkezler gelmeye devam ediyor. Trabzon Üniversitesi bünyesinde kurulan Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği, Resmi Gazetede yayınlamak yürürlüğe girdi. 
Yönetmeliğin amacının, Trabzon Üniversitesine bağlı olarak kurulan Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinin amaçlarına, faaliyet alanlarına, yönetim organlarına ve bu organların görevlerine ilişkin usul ve esasları düzenlediği belirtildi. 

TÜRKÇE ÖĞRENMEK İSTEYEN YABANCILARA… 
Yönetmelikte merkezin amacı ise, "Türkçenin yabancı dil olarak öğretimine ilişkin öğrenme ve öğretme yöntem ve tekniklerini geliştirerek bunları uygulamak, materyal geliştirmek ve mevcut materyali temin etmek, dil öğrenimini sağlayacak ve destekleyecek disiplinler arası çalışmalar yapmak; Türk dilinin tarihte ve bugün konuşulduğu ve yazıldığı bütün eski ve yeni kollarını araştırmak, Türk topluluklarının farklı coğrafyalarda oluşturdukları dil, tarih ve edebiyat eserleri gibi kültür eserlerini ve Türk kültürünün çevre kültürlerle olan dil münasebetlerine yönelik çalışma ve uygulamaları yürütmek ve desteklemektir” şeklinde açıklandı. 
Merkezin faaliyet alanlarından bazıları ise, "Ana dili olarak Türkçenin öğretimi üzerine uygulama ve araştırmalar yapmak.
Yabancı dil olarak Türkçenin öğretimi üzerine uygulama ve araştırmalar yapmak.
Türk dilini ikinci dil olarak öğrenmek isteyenlere seviye belirleme sınavları yaparak bunların sonucuna göre dili doğal ortamında kazandırmaya yönelik öğretim programları hazırlamak ve uygulamak” olarak sıralandı. 

MÜDÜR ÖNERECEK, REKTÖR GÖREVLENDİRECEK
Merkezin yönetim organları, “Müdür, Yönetim Kurulu ve Danışma Kurulu” olarak belirlenirken merkezin akademik, teknik ve idari personel ihtiyacı ise, müdürün önerisi üzerine restoran tarafından görevlendirilecek personel tarafından karşılancağı kaydedildi.