61SAAT HABER SERVİSİ - Konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, bölgede toplamda 95 yapının yıkımının gerçekleştirileceğini kaydetti.


Vali Ustaoğlu, “Uzungöl’de yıkım çalışması özellikle ifade etmem gerekirse İmar Barışına aykırı şekilde yapılan yani kısacası 31 Aralık  2017 tarihinden sonra yapılan yapılarla alakalı. Burada bizim şu an yıkımına karar verdiğimiz 48 tane yapı tam yıkım, 17 tane yapıda da kısmen traşlama olacak.  Uzungöl’ün farklı bölgelerinde yaylalarda ayrıca 30 tane kapak yapı var. Toplamda 95 yapıda yıkım gerçekleştireceğiz” dedi. 

Vali Ustaoğlu, “Dün itibariyle 14 tane kaçak yapının yıkımını gerçekleştirdik. Bugün de 2 tanesi yıkıldı, devamında 4 tane kaçak yapının yıkımını arkadaşlar şu an gerçekleştiriyorlar. Bu noktada bizler hem vatandaşlarımızı ikna ederek kendileri için orada kıymetli gördükleri bir an önce almaları gereken malzemeler varsa bu noktada ikna ederek o süreci sağlıklı bir şekilde yürütüyoruz” diye konuştu.