61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon'un ve Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden bir olarak kabul edilen Çaykara ilçesindeki Uzungöl'de imar barışına aykırı olan yapılar yıkılmaya devam ediliyor.

Yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde yöne halkının tepkisine rağmen yıkımlar devam ederken bugün flaş bir gelişme yaşandı. 

Uzungöl'de yapıları yıkılan vatandaşlar Trabzon Valiliğinin önüne gelerek burada basın açıklaması yapmak istedi. 

Valiliğin önünde izinleri olmadığı için polis, Uzungöl sakinlerinin basın açıklaması yapmasına izin vermedi. Bunun üzerine grup kendi içinden 2 temsilciyi seçerek Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ile kamamında görüştü. 
Bu görüşmenin ardından ise toplanan grup Valiliğin hemen karşısında ki parkta bir basın açıklaması yaptı. 

Grup adına konuşan Hasan Düzgün,  dikkat çeken bir iddia ortaya attı. 
Düzgün, Uzungöl’de ilk yıkılan binanın yanlışlıkla yıkıldığını söyledi. 
Düzgün, “Uzungölde ilk yıkımı yapılan bina maalesef ona yıkım kararı alınmamış, tebligat yapılmamış. Gittiler bina yıkıldı yerle bir oldu. Bu sabah jandarma oraya hasa tespiti için gitti. Yanlış bina yıkıldı.
Burada sizin görevlendirdiğiniz kişiler görevlerini masa başında yapıyorlar, sahada değiller.

Görmeden yıkıyorlar. Görmeden yıktırıyorlar. Orada zavallı askerimiz, polisimize işkence çektiriyorlar. Sıkıntı yaşıyorlar. Bu hukuksuzluk bu şekilde devam ediyor. 
Dün halkın gazını almak için muhtarlıktan bildirim yayınlıyorlar. Çatılarınızı eğer uçtuysa, iki tane saç falan düştüyse onların fotoğraflarını çekin devlet size saç verecek. Adamın evini yıktın, bir saç parçasıyla gönlünü almaya çalışıyorsun. Yazıklar olsun.” diye konuştu.

İddiaya göre Uzungöl’de yanlışlıkla yıkıldığı iddia edilen Hakkı Uçan’a ait 2 katlı evle ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı. Yıkılan binanın imar barışına aykırı yapıldığı kaydedilirken yıkım ekibi isebinanın kaçak olduğunu ve ellerinde yıkım listesinde yer aldığını ifade etti.