61SAAT HABER SERVİSİ

D. Karadeniz Bölgesinin en önemli turizm destinasyonu olan Trabzon’un Çaykara ilçesinde ki Uzungöl ile ilgili önemli bir adım atılıyor.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yaptığı açıklamada önümüzdeki hafta salı günü Ankara’dan Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, bir ekiple Trabzon’a gelecek.

Burada yapılacak toplantıda ise Uzungöl masaya yatırılacak. Toplantıda Uzungöl’ün imar durumu, mevcut yapılaşması ele alınacak. 

Başkan Zorluoğlu, "Önümüzdeki hafta salı günü Ankara’dan Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürümüz bir ekiple gelecek. Uzungöl’ü, İmar Durumunu, Mevcut Yapılaşma Durumunu, Otopark Meselesini ve gelişme meselesini masaya yatıracağız. Sayın Valimiz, Kültür Müdürlüğümüz, bizim birimlerimiz ilgili STK’larımızla görüşüp Uzungöl ile alakalı ciddi çalışmayı başlatacağız” dedi. 

Hıdırnebi Yaylası üzerinde de çalıştıklarını kaydeden Zorluoğlu, "Aynı şekilde Hıdırnebi ve o bölgeyle alakalı Vali beyin üzerinde çalıştığı proje var. Akçaabat Belediye Başkanımız ve diğer ortaklarımızla. Oranın da Trabzon’a kazandırılması noktasında elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz” dedi.