61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da Doğalgaz çalışmaları hızla devam ediyor. Şehir merkezinde bir çok mahalle doğalgazla tanışırken en son şehrin ana merkezi olan Uzunsokak, Kunduracılar ve Kahramanmaraş Caddelerine girilecek. 
Boztepe Bölgesindeki doğalgaz çalışmalarının bitmesiyle beraber 125 – 130 bin konut ve iş yerine doğalgaz getirilmiş olacağına dikkat çeken Başkan Gümrükçüoğlu,  Eylül -  Ekim ayına kadar burada çalışmaları tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. 

5 BİNİ BULACAK
Başkan Gümrükçüoğlu, “Çukurçayır Mahallesinde biraz daha bilgiyi açmak lazım. 14 bin konut ve 450 iş yeri sayısı ile en yoğun bölgelerimizden bir mahallemizdir. 2017 yılında 2500 konut ve iş yerinin önüne doğalgaz ulaştırılmış olup. 2018 sonunda konut ve iş yerinin o bölgede 5 bin adeti bulması hedeflenmektedir. Bu çalışmaların tümünde” dedi. 

744 BİN 500 METRE OLACAK
Buralarında bitmesiyle başlangıçta koydukları hedefe ulaşmış olacaklarına dikkat çeken Gümrükçüoğlu, “Başladığımızdan beri hedeflediğimiz rakam buydu. Diğer 6 ilçedeki doğalgaz çalışmaları aynı şekilde devam ettirilmekte. 2018 sonunda hedeflediğimiz şehir genelindeki toplam doğalgaz şebekesi hattı uzunluğu ise 744 bin 500 metreye ulaşacaktır. İlçeleri devam ettirirken, şehrin merkezi ve mücavir alanda gazlanmamış bölge yüzde ise  5 veya 10 kalacak.  Bu yüzde 5 – 10’luk bölge doğalgazla tamamen donanmış olan şehirlerde de süreç içinde her zaman yenilenen değiştirilen ve ilave edilen  oran olarak devam eder gider. Bu yılın sonunda doğalgaz konusu artık tamamlanmış noktaya gelmiş olacaktı” dedi. 

UZUN SOKAK, KUNDURACILAR, MARAŞ CADDELERİ EN SON... 
Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon’da şehir merkezinde en son doğalgaz verilecek bölgelerin ise şehrin ana merkezi olan Uzunsokak, Kunduracılar ve Kahramanmaraş Caddeleri olduğunu söyledi. Başkan Gümrükçüoğlu, “En son bölgeye bıraktığımız ise Uzunsokak, Kunduracılar Caddesi, Maraş Caddesi, Kemerkaya gibi şehrin daha eski olan mahalleri, kadimden kalan mahallelerine en son girmiş olacağız. Zira oradaki işleyiş, sokakların caddelerin darlığı, binaların kadimden kalmış olması münasebetiyle alt yapı için meşakkatli bir dönemi gerektirdiğinden ve etrafa vereceğimiz rahatsızlıktan peşinen özür dileyeceğimiz bölgeler ve mahalleler olması münasebetiyle planlamada sona bıraktık. 
O bölgelere de bu yıl girmiş olacağız ve 2018 sonuna kadar önemli bir kısmını tamamlamış olma cihetine gideceğiz” dedi. 
İlçelerle ilgili de bilgi veren Başkan Gümrükçüoğlu, “Enerji Bakanımız şimdi Maliye ve Hazine Bakanımız olan Berat Albayrak’ın önemli ön görüsü ile köklerini unutmadığı şehrine desteğiyle Hayrat, Sürmene, Araklı, Arsin, Yomra, Maçka, Vakfıkebir ve Beşikdüzü ilçelerinde doğalgaz lisansı alınmış ve buralarda o lisans çerçevesinde gayret göstermeye devam edilmiştir” dedi.