61SAAT HABER SERVİSİ - Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kahveci, yoğun ilgiye kayıtsız kalmamak adına Cumhur ittifakının mensubu Büyük Birlik Partisinden aday olduğunu açıkladı. 
Kahveci, “Sürmene'ye olan hizmet aşkımız ve vatandaşlarımızdan gelen yoğun ilgiye kayıtsız kalmamak adına Cumhur İttifakının mensubu kuruculuğunu Merhum Şehit Lider Muhsin Yazıcıoğlu beyin üstlendiği Büyük Birlik Partisi'nden Sürmene Belediye Başkan Adayı Olduğumu Açıklıyorum.
Bizler bugüne kadar Sürmene'ye hizmetten kaçmamış her alanda ve her şartta bu amaca hizmet etmeye devam etmiş bulunmaktayız” ifadelerini kullandı. 
Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Yahya Aksu’dan rozetini aldığına dikkat çeken Kahveci, “Bugün Büyük Birlik Partisi'ne üyeliğimizi yaptık ve ardından İl Başkanımız Sayın Yahya Aksu'dan rozetimizi aldık.
Başta İl Başkanımız Yahya Aksu bey olmak üzere İlçe Başkanımız Davut Toprak bey ve diğer ilçe başkanlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” şeklinde açıklamasını bitirdi.  

AK PARTİ'DEN ADAY ADAYI OLMUŞTU... 
Öte yandan Kahveci, 2019 Mahalli Seçimleri için ilk olarak AK Parti'den Belediye Başkan aday adayı olmuştu. Ancak, AK Parti'den mevcut Belediye Başkanı Rahmi Üstün aday gösterilmişti...