Yaklaşan Ramazan Bayramı çerçevesince Trabzon Valiliği tarafından ''Ramazan Bayram Tertip Ve Tedbirleri'' adı altında bir bildiri yayınlandı. 



Ramazan Bayram Tertip Ve Tedbirleri 
Trabzon Valiliğince Ramazan Bayramı Bayramının huzur ve güven içerisinde geçmesi için bazı tedbirler alındı.
Trabzon Valisi Yücel Yavuz, imzasıyla Trabzon ili genelinde vatandaşların Ramazan Bayramını huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri için alınacak tedbirler konusunda bir genelge yayımladı.
Vali Yavuz, genelge ile Trabzon ili mülki hudutları dahilinde Ramazan Bayramının huzur ve güvenlik içerisinde idrak edilmesine esas olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarda bir dizi tertip ve tedbirlerin ivedikle alınmasını istedi.
Vali Yücel Yavuz’un ilgili kurumlara gönderdiği genelge aşağıya çıkarılmıştır.
1- İdari izinli bulunan günlerde kurum yöneticilerince hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi amacıyla asgari seviyede personel görevlendirilmesi yapılacak, görevlendirilen personellerin vatandaşların muhtemel dilek ve şikayetlerin kabul edecek ve ihtiyaçlarını yetki bakımından karşılayabilecek nitelikte personel olmasına dikkat edilecektir.
2-İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğünce vatandaşlarımızın güven içerisinde seyahat etmeleri, bayramı huzur ve güven ortamı içerisinde geçirmeleri amacıyla gerekli güvenlik ve trafik tedbirleri alınacak, yetki ve sorumlulukları bulunan kurum ve kuruluşlarla koordinasyon ve işbirliği içerisinde her zamankinden daha etkin, duyarlı ve kesintisiz bir şekilde planlamalar yapılacak ve uygulamaya konulacaktır.
155 Polis ve 156 Jandarma İmdat telefon hatlarına yapılan müracaatlar, süratle değerlendirilecek ve sonuçlarının takibi sağlanacaktır.
3- Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ile Karayolları 10. Bölge Müdürlüğünce tüm yolların açık tutulması için gerekli önlemler alınacaktır.
4- Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığınca; 
a) Su, kanalizasyon, itfaiye ve cenaze hizmetlerinin aksaksızca sürdürülebilmesi için nöbetçi memurluklar oluşturulacaktır.
b) Zabıta hizmetlerini arttırılarak, özellikle alış veriş yerlerindeki denetimler yoğunlaştırılacak, çöp toplama işlerine aksatılmadan devam edilecektir.
5- Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı hastaneler ile KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi hizmete açık tutulacak, hastanelerde nöbetçi hekim ve yardımcı personel görevlendirilecek, ambulanslar göreve hazır tutulacak, nöbetçi eczanelerin planlanması sağlanacak ve benzeri tüm sağlık tedbirleri alınacaktır.
6- Elektrik, telefon ve diğer haberleşme hizmetlerinde meydana gelebilecek arızaların ivedi olarak giderilebilmesi için yeteri derecede personel görevlendirilmesi yapılacak ve herhangi bir aksama sebebiyet  verilmeyecektir.
7- İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce Arama Kurtarma Ekipleri hizmete hazır durumda bulundurulacaktır.
8- Bayram öncesi ve sonrasında havayolu ile seyahat eden vatandaşlarımızın huzur ve güven ortamı içerisinde seyahat etmeleri üzere havalimanı gevenlik birimleri ve mahalli kolluk kuvvetleri tarafından gerekli güvenlik tedbirleri alınacak, çevre güvenliğine yönelik olarak fiziki güvenlik tedbirleri güçlendirilecektir.
9- Kaymakamlıklarca da ilçelerde benzer tertip ve tedbirler alınacaktır.
                                                                                                                      Yücel Yavuz
                                                                                                                     Trabzon Valisi