61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi Kasım ayı toplantıları bugün, başladı.  İlk gün toplantısı Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç başkanlığında, Belediye Meclisi Toplantı salonunda yapıldı. Başkan Ahmet Metin Genç’in ilk olarak Eylül ayının faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdiği toplantı daha sonra sorularla devam etti. 

Meclis üyeleri Başkan Ahmet Metin Genç’e şehirde gündemi meşgul eden konularla ilgili sorular sordu. 

İYİ Partili üye Davut Çakıroğlu, 29 Ekim Resepsiyonuna dikkat çekerek, neden davet edilmediklerini sordu. Daha önce ki etkinliklere davet edildiklerine dikkat çeken Çakıroğlu, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı baloyla ilgili bir şeyler söylemek istiyorum. Türkiye Cumhuriyetinin milli bayramı olarak kutladığı devletin resmi olarak kutladığı bir organizasyon, kutlama. Şehirlerde de bunu bildiğim kadarıyla valilikler organize ediyor. Geçen yıl da bu yılda meclis üyesi olarak biz 29 Ekim Kutlamalarına balolarına davet edilmedik. Ben geçen yıl da bunu söylemiştim. 29 Ekim Kutlamalarına davet edilmenin kriteri mi vardır? Ben bunu çok anlamış değilim. Geçen yıl da buna itiraz koydum, bu yıl da aynısı. Bilmiyorum diğer meclis üyesi arkadaşlarım davet edilmiş midir? Bize mi ulaşmadı. Valiliğin protokol listesinde Ortahisar Belediye Meclis üyelerinin adresi mi yoktur? Bulamamıştır. Bizim belediye ile alakası yoktur ama gündeme gelmesi gereken konu olduğunu düşünüyorum. 2 yıldır unutuluyor olmamız doğru bulduğum bir uygulama olmadığını düşünüyorum. Şayet bizler daha önceki balolara davet edilmemiş olmaydık anlayabilirdim. Ama son 2 yıldır davet edilmiyoruz” dedi.

SORUN BELEDİYEDEN KAYNAKLI
Başkan Ahmet Metin Genç ise, burada sorunun Belediyeden kaynaklı olduğunu söyledi. Başkan Genç, davetiyelerin belediye geldiğini söyledi. Genç, “Davetiye gelmiş. Bizden kaynaklı sorun. İnşallah bir daha ki dönemde olmaz” dedi.