61SAAT HABER SERVİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün akşam kabine toplantısı sonrasında açıkladığı 4 günlük Sokağa Çıkma Kısıtlamasının Trabzon’da uygulanıp uygulanmayacağını merak eden vatandaşların sorularına Trabzon Valiliği yaptığı yeni açıklamayla açıklık getirdi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALDIRILDI


Valilik, 16 - 19 Mayıs tarihleri arasında Trabzon’da sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmayacağını açıkladı. 


65 YAŞ ÜSTÜ 20 YAŞ ALTI İZİNLİ SAATLER HARİÇ ÇIKAMAYACAKLAR

20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların ise ancak izinli saatlerinde dışarı çıkabilecekleri belirtildi. 
Valilikten yapılan açıklamada, “İlimizde 16 - 17 Mayıs 2020 (Hafta sonu) ile 18 - 19 Mayıs 2020 tarihlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacaktır. Ancak 20 yaş altı ile 65 yaş üstü vatandaşlarımıza yönelik kısıtlamalar (İzinli saatler hariç) devam etmektedir. 

Bununla birlikte, ilimizde koronavirüs salgınıyla mücadelede elde edilen iyi neticelerin artarak devamı ve salgından tamamen kurtulabilmemiz adına, lütfen zorunlu haller dışında sokğa çıkmama, çıkılması durumunda mutlaka maske kullanmaya, sosyall mesafe kurallarına ve alınan diğer tedbirlere uymaya özen gösterelim. 81 ilimizde halen kısıtlamaya tabi olan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü ile kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımız, duyurulan gün ve saatler arasında, gerekli tedbir ve kurallara riayet ederek sokağa çıkabilecektir” ifadelerine yer verildi.