Sosyal Güvenlik Hizmetleri alanında özellikle son yıllarda önemli çalışmaların yapıldığını ifade eden Vali Öz, “Sosyal devlet aslında; işçisi, memuru, işsizi, emeklileri ve bütün kesimleri yakından ilgilendiren, nüfusumuzun yüzde 90’ından fazlasını kapsama alan bir hizmet alanıdır. Özellikle son yıllarda sosyal güvenliğin tek çatı altında birleştirilmesi ve kayıt dışının önlenmesi ile hizmet kalitesinin yükseltilmesi konusunda ciddi çalışmalar var. Bilişim teknolojisinin, internet veri tabanının kullanılması ile ciddi bir kolaylık sağlandı. Eskiden günlerce kuyrukta bekleniyordu. Bağ-Kur, SSK uygulamalarını artık vatandaş kendisi oturduğu yerden yapıyor. İşyeri ziyaretlerinin yanında eğitim kurumlarıyla ortak projeler yaparak ciddi bilinçlendirmeler yapılıyor. Vatandaşımız daha modern ortamlarda hizmet alıyor.  

Bunu yanında ilimizde inşaatı devam eden hizmet binamızı en kısa zamanda tamamlayarak bütün vatandaşlarımıza daha modern ortamlarda hizmet vereceğiz. İlçelerimizde sosyal güvenlik merkezleriyle ilgili açılan binalarımız ve inşaatı devam edenler var. Bu alanda ciddi değişim ve dönüşüm yaşıyoruz. Hizmetlerin bütün vatandaşlara yansıması için hep birlikte gayret gösteriyoruz” dedi. 

SGK İl Müdürü Musa Bulut ise, “Trabzon’da sosyal güvenlik hizmetinin vatandaşa modern hizmet binalarında etkin olarak verilmesi için gayret gösteriyoruz. Yeni hizmet binamızı önümüzdeki yıl ocak ayı sonu itibariyle tamamlamayı hedefliyoruz” diyerek çalışmalar hakkında Vali Öz’e bilgi verdi.