61SAAT HABER SERVİSİ - Beşikdüzü sahilinde belediye tarafından kiralanan tatil köyü ve restorana ulaşımın sağlandığı yola, önceki gece yarısı kamyonlarla çöp döküldü. Tatil köyü çalışanları tarafından toplanan çöpler, yol kenarında bir alana yığılırken, işletmenin yöneticisi Mahmut Çakır, çöpleri cep telefonuyla görüntüleyerek, sosyal medya hesabından paylaştı.

Çöpleri, kirada bulundukları tesisten çıkarmak isteyen belediye görevlilerinin kasıtlı olarak döktüğünü öne süren işletme sahibi Osman Çakmak ise suç duyurusunda bulundu.

Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu ise iddialarla ilgili olarak, "Burada böyle bir olay yok. Biz oranın çöpünü alıyoruz zaten. Ama o akşam rampa yolda kamyon arıza yaptığı için oraya boşalttı. Bunu bahane ettiler” ifadelerini kullandı. 

Çalışanlar tarafından toplanan çöpler yaklaşık 1 gün tesisin girişinde dururken bugün yeni bir gelişme yaşandı. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, konuyla ilgili başlattığı inceleme sonrası verdiği çöplerin kaldırılması talimatını verdi. Vali Ustaoğlu’nun talimatları üzerine Beşikdüzü Belediyesi çöpleri döktüğü alandan bugün sabah itibariyle kaldırdığı bildirildi.