61SAAT HABER SERVİSİ- İçişleri Bakanlığı 2015 yılı vali yardımcıları ve kaymakam kararnamesi resmi gazetede yayınlanmasının ardından ortaya atılan iddialara Trabzon Valiliği tarafından açıklama yapıldı.

Fenerbahçe otobüsüne yönelik 4 Nisan 2015 tarihinde gerçekleşen silahlı saldırının ardından Sürmene Kaymakam’ı Şevket Atlı görevden alındıç Atlı, İçişleri Bakanlığı’nda Kadrolu Hukuk Müşavirliğine atanırken daha önce de soruşturmayı yürüten savcı Sait Nuri Subaşı da görevden alınmıştı.

Atamaların gerçekleşmesinin ardından Trabzon’da “Sırada valiler ve emniyet müdürleri kararnamesi var” iddiaları ortaya atıldı.

Konuyla ilgili ise bugün Trabzon Valiliği tarafından açıklama yapıldı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, “İçişleri Bakanlığınca hazırlanan Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Kararnamesinin ardından  İçişleri Bakanlığı’nca hazırlanan vali yardımcıları ve kaymakamlara ait kararname ile bakanlık hukuk müşavirliğine atanan Sürmene Kaymakamı Şevket Atlı’nın atamasını, 4 Nisan 2015 tarihinde Fenerbahçe Futbol kulübü otobüsüne yapılan silahlı saldırı ile ilişkilendirip, bu olaydan dolayı tayin edildiği iddiasına yer verilmiştir.

Bu nedenle aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

 Sürmene Kaymakamı Şevket Atlı’nın ve diğer mülki amirlerin tayinleri, İçişleri Bakanlığımızın mülki idare amirlerine yönelik rutin uygulamalarından birisidir.

Kaldı ki her mülki idare amirinin İçişleri Bakanlığı merkez teşkilatında bir göreve atanması arzuladığı ve talep ettiği bir durumdur.

Dolayısıyla haberdeki iddialar yoruma dayalı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik olup, gerçekle bağdaşmamaktadır” ifadeleri kullanıldı.