61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’da Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, bu sabah saatlerinde belediye binasına geldiği anlarda silahlı saldırıya uğradı.

YARA ALMADAN KURTULDU
Belediye önündeki ATM’lerin orada başkanın binaya gelip aracından inmesini bekleyen şahıs 5 el ateş ederken Başkan Bıyık ise saldırıdan yara almadan kurtuldu.

KİMLİĞİ BELLİ OLDU 
Silahlı saldırıda bulunan kişinin kimliği belli olurken azmettirici olarak bir kişi gözaltına alındı. 

1 KİŞİ GÖZALTINDA
Trabzon Emniyeti'nin kısa sürede çözüme kavuşturduğu olayı gerçekleştirenin tetikçi her yerde aranırken olayı azmettiren kişi Trabzon Emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı. 

VALİLİKTEN YENİ AÇIKLAMA
Trabzon Valiliği, saldırıyla ilgili bir açıklama yayınlayarak şu ifadeleri kullandı: “Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a bu sabah gerçekleştirilen silahlı saldırı olayı ile ilgili olarak yapılan inceleme ve araştırma sonucunda saldırıyı azmettiren şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Saldırıyı gerçekleştirdiği değerlendirilen failin kimlik bilgileri tespit edilmiş olup yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Saldırı olayından bir süre önce Yomra Belediyesi tarafından ihalesi iptal edilen Yomra Belediyesi Kültür Merkezi inşaatı ile ilgili olduğu değerlendirilmektedir.”