61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Valiliğinin, KTÜ ve bütün kamu kurumlarına gönderdiği “Valilik izni olmadan hiç bir kamu personeli basın açıklaması yapmayacaktır. 
Kamu personeli sosyal medya hesaplarından (Whatsapp, twitter, facebook vb..) siyasi içerikli paylaşımlarda bulunmayacak, bulunursa ilgili, sıralı amirleri tarafından haklarında disiplin işlemi başlatılacaktır” genelgesi tartışılmaya devam ediyor. 


CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, devlet memurları yasasında böyle bir yasağın olduğunu ifade ederek, “Devlet memurları siyasi propaganda yapamaz. Ama sosyal medya hesaplarından, her şeyi kenara bırakalım. Whatsapp’tan özel ortamda yapacak olduğu şeye kimse karışamaz. Bu bir insan hakkı olan ifade özgürlüğü hakkıdır.  İşin bu tarafı çok garip. İnsanın aklına şöyle bir şey geliyor. Yoksa siz bizim özel hesaplarımızı da mı karıştırıyorsunuz” dedi. 


BİLİM İNSANLARININ İFADE ÖZGÜRLÜKLERİNİ NASIL KISABİLİRSİNİZ?
KTÜ’de ki öğretim görevlilerinin bilim insanı olduğuna dikkat çeken Uzun, “Onlarda devlet memuru, evet açıktan siyaset yapamaz, ama fikrini beyan eder, bir partiye üye olamaz.  Kendini ilgilendiren konularda konuşabilir insanlar. Bunlara ket vuramazsınız. Akademisyenlerin ifade özürlüklerini nasıl kısabilirsiniz. Bilim insanları onlar” diye konuştu.