61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü tarafından bugün Trabzon Valiliği, KTÜ ve Trabzon Havalimanının önünde, meydana gelebilecek her hangi bir terör olayına karşı tatbikat yapıldı. Tatbikat esnasında acil olarak alarma geçirilen Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Valilik önünde hemen önlem aldı.  Tatbikata Özel Harekat Polisleri de dahil yaklaşık 300 polis katıldı. 

Tatbikat ise telsiz aracılığı ile tüm ekiplere valilik binasına gri renkteki bir otomobilin bombalı saldırı yapılacağının bildirilmesi üzerine başladı. Telsiz anonsunun ardından polisler çevrede güvenlik tedbiri alırken bölge hemen yaya ve araç trafiğine kapatıldı.  Tatbikatta söz konusu bombalı aracın Soğuksu kavşağında ekiplerce yakalandığı bilgisi telsizden duyuruldu. Aracın ele geçirilmesinin ardından ‘Dragon’ adı verilen tatbikat sona erdi.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin tatbikatını ise bölgeden geçen vatandaşlar şaşkınlıkla izledi. Vatandaşlar polislerin hareketliliği karşısında her hangi bir olay olup olmadığını merak ederken, olayın tatbikat olduğunu öğrenmesinin ardından ise rahat bir nefes aldı. 

Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin zaman zaman bu şekilde tatbikatlar yaparak, her hangi bir olayda hızlı reaksiyon verme kabiliyetini kazanacakları belirtildi…
Eş zamanlı olarak da KTÜ  ve Trabzon Havalimaninda da tatbikat yapıldığı gelen bilgiler arasında.