Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''İl Hıfzıssıhha Kurulu, Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında 15.01.2021 Cuma günü Saat 11.00’de yukarıdaki gündem maddesini görüşmek üzere olağanüstü toplanmıştır.

Koronavirüs (Kovid­19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir. Gerekli olması durumunda İlimizde ilave tedbirler alınmaktadır.

Kovid-19 salgınında kesin tedavi yönteminin henüz bulunamaması ve salgının tam olarak sonlanmaması nedeniyle virüse özgün en etkili korunma yönteminin aşı olduğu kabul edilmektedir. Sağlık Bakanlığımızca, Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda öncelikle sağlık çalışanları olmak üzere aşı uygulamasının başlatılması kararı alınmıştır.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’muzca alınan kararlar doğrultusunda; aşı uygulaması süresince herhangi izdiham yaşanmaması, kişiler arası temasın azaltılması amacıyla gerekli tedbirlerin alınmasına, ilimizdeki aile sağlığı merkezleri (ASM) kamu ve özel hastaneler ile KTÜ Tıp Fakültesi başta olmak üzere, tüm sağlık kuruluşlarımızda vatandaşın rahatlıkla randevu alarak aşı olması için Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nin (MHRS) aktif hale getirilmesi ve aşılama hizmetlerinin bu doğrultuda yürütülmesine,

Bu kapsamda; Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27. ve 72. maddeleri uyarınca ilçe umumi hıfzıssıhha kurul kararlarının ivedilikle alınmasına, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince idarî işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195. maddesi kapsamında gerekli adlî işlemlerin başlatılmasına, uygulamada birlikteliğin sağlanması için alınan kararların ilgili kurumlara iletilmek üzere kaymakamlıklara iletilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.''